Hâkimler ve Savcılar Kurulu, Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında, sosyal medyada İbrahim Gökçek’in yaşaması talebiyle yaptığı paylaşım nedeniyle 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan adli soruşturma başlatıldı.

Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan'ın, ölüm orucuna 323'üncü günde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ile ilgili sosyal medya hesabında paylaşımlarda bulundu. Paylaşımları üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Pehlivan hakkında, 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Pehlivan, İbrahim Gökçek için “Türküler kimseye zarar vermez” paylaşımı yapmıştı.

Ayşe Sarısu Pehlivan@aysesp

Türküler kimseye zarar vermez.

694

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

Pehlivan sosyal medya hesabından, “Bir anne ,bir kadın dahası bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına ,Allaha havale ediyorum. Ölüler kendini savunamaz. Vatan ve millet sevgisi kimsenin tekelinde değildir” paylaşımını yaptı.

Ayşe Sarısu Pehlivan@aysesp

Bir anne ,bir kadın dahası bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına ,Allaha havale ediyorum.
Ölüler kendini savunamaz.
Vatan ve millet sevgisi kimsenin tekelinde değildir.

7.988

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

3.032 kişi bunun hakkında konuşuyor

DİH: SORUŞTURMA DURDURULMALI

İbrahim Gökçek’in cenazesine dönük engelleme, Kayseri’de mezara dönük saldırı girişimi ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Pehlivan hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin Demokrasi için Hukukçulardan açıklama geldi. Açıklamada “Kayseri'de Corona tedbirlerini de ihlal ederek yol kesip tehdit ve nefret suçu işleyen linç grupları ile bu suçu seyreden, Cemevine gaz bombalarıyla saldıran kolluk görevlileri hakkında adli soruşturma açılmalıdır” denildi.

İbrahim Gökçek'in cenaze törenine katılan avukatların gözaltına alınmasına da tepki gösterilen açıklamada, “Meslektaşlarımızın gözaltına alınması ve gözaltında tutulması, avukatlık mesleğinin usulü güvencelerini de açıkça ihlal etmektedir. Göz önünde nefret suçu işleyen linç grupları, inanç özgürlüğü ve Anayasal özgürlükleri görevi kötüye kullanarak engelleyen kamu görevlileri hakkında soruşturma açmak yerine, türkülerin özgür olması gerektiği paylaşımı yapan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında soruşturma açılması da, aynı siyasallaşmış yargı pratiğinin bir yansımasıdır. Meslektaşlarımız başta olmak üzere, tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, Yargıçlar Sendikası başkanı hakkında açılan soruşturma durdurulmalıdır.  Meslektaşlarımıza, gözaltına alınan kişilere işkence ve kötü muamele niteliğinde cebir uygulayan kolluk görevlileri hakkında soruşturma açılmalıdır” denildi. (HABER MERKEZİ)

Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı

İZMİR BAROSU: HAKİM AYŞE SARISU PEHLİVAN'IN YANINDAYIZ

 İzmir Barosu Başkanlığı da soruşturmaya tepki göstererek, “Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan’ın yanındayız” dedi.

İzmir Barosu yazılı açıklama yaparak İzmir Karşıyaka Hakimi, Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan’a açılan disiplin soruşturmasının derhal son verilmesini talep etti. Yapılan açıklama, “İzmir Karşıyaka Hakimi, Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan, kendi sosyal medya hesabından Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in ölümüne ilişkin paylaştığı bir mesaj nedeniyle başta iktidara yakınlığı ile bilinen basın yayın organları ve trol hesaplar aracılığıyla sosyal medya lincine uğratılmış ardından da HSK tarafından bu konu nedeniyle kendisi hakkında disiplin soruşturması açılmıştır. Ayşe Sarısu Pehlivan, hukukun üstünlüğü, insan hak ve özgürlükleri ve yargının bağımsızlığı için yıllardır tüm gücüyle çalışan değerli bir hakim, vicdanlı ve aydın bir hukukçudur” ifadeleri kullanıldı.

İzmir Barosu - #EvdeKal@izmir_barosu

Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan'ın Yanındayız

Açıklamamızın tamamını aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsinizhttps://bit.ly/3dBitNs 

Resmi Twitter'da görüntüle

376

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

“Kendi görüşü dışındaki her sözü terör propagandası olarak yaftalayan, her geçen gün yurttaşlar arasındaki öfkeyi bileyen, sahte düşmanlar yaratarak sanal bir gerginlikten beslenen bu anlayışı reddediyoruz” şeklinde devam edilen açıklamada Hakim Pehlivan’ın yanında olduklarını vurgulandı. Son olarak, “Bağımsız yargının ancak özgür düşünceli yargıçların ifade özgürlüğüne saygı gösterilerek inşa edilip korunacağı hatırlatmasıyla Ayşe Sarısu Pehlivan'ın yanında olduğumuzu bildiriyor, hakkında açılan disiplin soruşturmasına derhal son verilmesini talep ediyoruz” denildi.

Kaynak: https://www.evrensel.net/haber/404459/karsiyaka-hakimi-pehlivana-ibrahim-gokcek-ile-ilgili-paylasimi-nedeniyle-sorusturma