KARS

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı etkinlikleri kapsamında açılan "Kardan Heykeller Sergisi"ne vatandaşların ilgisi devam ediyor.

Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi oteller bölgesinde, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerleri konu alan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından 6 Ocak'ta açılışı yapılan kardan heykeller, hava sıcaklığının sıfırın altında 16 derecelerde seyretmesi nedeniyle şeklini ilk günkü gibi koruyor.

Merkeze gelen kayak tutkunları ve ziyaretçilerden bazıları kardan şehit heykellerinin fotoğrafını çekiyor bazıları da öz çekim yaparak bunları ölümsüzleştiriyor.

İlçe sakinlerinden Osman Karabayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında yapılan kardan heykellerin, kayakseverlerin uğrak yeri olduğunu belirterek, "Şehitlerimiz anısına yapılan kardan heykelleri görenler, aileleriyle hem şehitleri bir nebze anıyor hem de burada hatıra fotoğraf çektiriyorlar. Havalar soğuk geçiyor, inşallah uzun süre daha dayanır." dedi.

Ziyaretçilerden Taylan Özgür Demirci ise kardan şehit heykellerinin insanları duygulandırdığını vurgulayarak "Anma etkinliklerinde buraya gelemedik. Kardan şehit heykellerini şimdi gördük. Çok güzel yapılmış, herkesin buraları gelip görmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Kardan heykeller, Kafkas Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi heykeltıraş Muhammet Hanifi Zengin koordinesinde Kafkas, Atatürk, İbrahim Çeçen, Bayburt ve Muş Alparslan Üniversitelerinden bir grup öğretim görevlisinin 100 kamyon kar ile bir hafta süren çalışması sonucu yapılmıştı.

Muhabir: Hüseyin Demirci

Kaynak: AA