DOHA

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Kudüs'le ilgili oylanan tasarıyı veto etmesini değerlendirdi.

ABD BMGK'daki Kudüs tasarısını veto ettiTürkiye'den ABD'ye 'Kudüs vetosu' tepkisiCumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: ABD dışında bütün ülkeler birlik içinde hareket ettiHamas'tan ABD'nin 'Kudüs vetosu' açıklaması

Genel Sekreter Karadaği, "BMGK üyesi 15 ülke toplandı, 14'ü Kudüs tasarısını kabul etti, sadece bir ülke karşı çıktı ve karar düştü. Bu, bir terör, tüm dünya ülkelerinin isteklerinin hafife alınması ve meydan okuma değil de nedir?" ifadesini kullandı.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul etmesinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde şu ana kadarki en önemli girişim olan BMGK'daki Kudüs tasarısının oylaması dün yapılmıştı.

Türkiye'nin öncülüğünde Mısır tarafından BMGK'ya sunulan ve "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul ettiği" kararın ilgili BM kararlarına aykırı olması sebebiyle "hukuken geçersiz" sayılmasını öngören tasarı, konseyin 15 üyesinde 14'ünün lehte oy kullanmasına karşın ABD tarafından veto edilmişti.

Kaynak: AA