KARABÜK

Karabük merkezli 4 ilde 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)' müteveccih operasyonda gözaltına tahsil edilen ve adliyeye gönderme edilen 15 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca hesaplı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kolluk ekiplerince meydana gelen operasyonda gözaltına tahsil edilen ve emniyetteki işlemlerinin arkası sıra adliyeye gönderme edilen 15 insandan 13'ü adli arama şartıyla salıverildi.

Zanlılardan B.G. ve B.Ç, tutuklandı.

'FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, teşekkül hesabına yolsuz servet toplamak, teşekkül üyelerine iane ve yataklık, teşekkül düşüncesince sellemehüsselam yaymaca yapma, Vergi Usul Kanunu'na ihtilaf ve kalifiye dolandırıcılık' suçlamalarıyla 2 Nisan'da Karabük'te 12, İstanbul'da 2, Kocaeli ve Zonguldak'ta birer peyda etmek kadar 16 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 3'ü emniyetteki ifadelerinin arkası sıra başıboş bırakılmıştı.

Sorgulamaları bitmeme fail zanlıların ifadeleri doğrultusunda cemaziyelevvel Karabük ve Safranbolu İşadamları Derneği Başkanı A.R. ve N.Y. de gözaltına alınmıştı.

Muhaber: Ahmet Özler





Kaynak: AA