Haberin içerik ve niteliğinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Ankara Barosu'nun açıklamasında, "Kadın Avukatlar Kurultayı'na sunulan ve habere dayanak yapılan anket çalışması, konunun uzmanı akademisyenlerce bilimsellikten uzak bulunmuş ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak da bu doğrultuda görüş beyan edilmiştir. Yapılan anket çalışması ve sonuçları, Kurultay tarafından yayımlanmaya değer görülmemiş ve Kurultay Sonuç Bildirgesine de dahil edilmemiştir" denildi. 

Ankara Barosu, bugün Cumhuriyet gazetesinde "Utanç Rakamları" başlığıyla yayınlanan habere yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Haberin içerik ve niteliğinin "kabul edilemez" olduğunu ifade eden Ankara Barosu, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hakları Komisyonu (TUBAKKOM) tarafından 18-19 Mart 2012 tarihlerinde düzenlenen Kadın Avukatlar Kurultayı'na sunulan ve habere dayanak yapılan anket çalışmasının konunun uzmanı akademisyenlerce bilimsellikten uzak bulunduğunu, yapılan anket çalışmasının ve sonuçlarının Kurultay tarafından yayımlanmaya değer görülmediğini ve Kurultay Sonuç Bildirgesi'ne de dahil edilmediğini ifade etti.

"Kadın avukatların asla güçsüz ve çaresiz olmadığını" belirten Baro'nun açıklamasında, "Tam aksine, kadın avukatlar, toplumda ciddiyet ve çalışmaları ile büyük takdir ve saygı görmektedir" denildi.

Açıklamada, Ankara Barosu'nun kadın avukatların toplumdaki itibarını ve mesleki saygınlıklarını zedeleyecek her türlü yaklaşımı, meslekte cinsiyet ayrımcılığına yönelik her türlü tavrı reddettiğinin altı çizildi.


Cumhuriyet Gazetesinde çıkan "Utanç Rakamları" başlıklı yazıyı okumak için TIKLAYINIZ.