Diyarbakır'da JİNHA muhabiri Beritan Canözer, 'silahlı yıldırı örgütüne örgen olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından üstünde oluşturulan davada boşaltma edildi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tanıdık duruşmaya Canözer katılmazken, avukatı salonda müheyya bulundu.

Duruşmada, Bakırköy Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda vakfedilmiş mevcut Canözer'in, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya eklenmek istemediği anlamında istida verdiği bildirildi.

Cumhuriyet savcısı, dosyada mevcut fire hususların giderilmesi ve tutuklulukta geçirdiği sürenin dikkate alınarak sanığın tahliyesi anlamında görüşünü bildirdi.

Canözerin avukatı Muharrem Erbey, savunmasında, tez makamının tahliyeye bağlı görüşüne katıldıklarını belirtti.

'İşini ateşli meydana getirdiği düşüncesince şek uyandırdı'

Müvekkilinin işini ateşli müşterek biçimde yapması ve bundan dolayı şek uyandırması nedeni öne sürülerek gözaltına alındığını öne devam eden Erbey, şunları kaydetti:

'Müvekkilim sabıkasızdır ve üstünde tek anket bulunmamaktadır. Müvekkilim Med Nuçe'ye salık meydana getirdiği nedeni öne sürülerek 'terör örgütü üyesi' olmakla suçlanıyor fakat bu kanala salık yaptığına bağlı rastgele müşterek tanık dosyada bulunmuyor. Müvekkilim dosyaya ibraz ettiğimiz belgelerden anlaşılacağı üstünde JİNHA'da çalışmaktadır. Kaçma şüphesi bulunmuyor. Deliller de toplandığı düşüncesince tahliyesini arzu ediyorum.'

Mahkeme heyeti sunulan çelimsiz aranın arkası sıra maznun Canözer'in tutuklulukta geçirdiği müddet ve delillerin ehemmiyetli seviyede toplandığı nedeni öne sürülerek tahliyesine değişmeyen verdi.

İddianamede, Canözer'in, 'silahlı yıldırı örgütüne örgen olmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan da müşterek yıldan 5 yıla derece hapsi isteniyor.

Kaynak: AA