İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış izci kampındaki izciler, Afrin'de terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten Mehmetçik için dua etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, izcilik faaliyetleri kapsamında her yıl binlerce izciyi Bolu Aladağ'da bulunan Kış İzci Kampı'nda ağırlıyor. Bu yıl 20 Ocak'ta başlayan ve 11 Şubat'a kadar 3 dönem halinde devam edecek kampta yaklaşık bin 500 izci, ağır kış şartlarında eğitim alacak.

Kampın ilk döneminde 600 izci eğitim aldı. Kocaeli, Malatya, Ankara, Aydın, Kayseri, Hatay, Eskişehir, Çankırı, Karabük, Muğla, Ordu, Konya, Diyarbakır, Bolu, İstanbul ve Kıbrıs'tan gelen 573 izci de 28 Ocak'ta başlayan ikinci dönem eğitim kampına katıldı.

Zorlu kış koşullarında doğada yaşam eğitimi

Gençlerin ağır kış şartları altında hayatlarını idame ettirme becerilerini kazanma amacıyla gerçekleştirilen kamptaki faaliyetler ve eğitimler, arazide gerçekleştiriliyor.

Kamp sırasında kızak, kayak, ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanımı, dağcılık, ateş yakma, doğada beslenme ve yaşam, soba yakma, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, karda hayvan izi takibi ve yön bulma gibi hayati öneme sahip birçok eğitim teorik ve uygulamalı olarak veriliyor.

Afrin'deki Mehmetçiğe dua destek mesajı

İkinci dönem izci kampında bulunan milli ve mahalli izciler, Afrin'de terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten Mehmetçiğe selam göndererek dua etti.

Düzenlenen bayrak töreni esnasında izciler, "Afrin'deki Zeytin Dalı Operasyonu'nda vatanı milleti ve bayrağı için teröristler ile mücadele eden asker abilerimize İBB Kış İzci Kampı'ndan selam olsun. Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Mehmetçiğimizi muzaffer eyle Yarabbi" yazılı bir pankart açtı.

Muhabir: Mücahit Türetken

Kaynak: AA