TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonunun CHP'li üyeleri 985 bin öğretmenin 17 milyon 535 bin öğrenciye karnelerini verdiği bugün AKP'nin eğitim karnesini açıkladılar. Komisyon adına açıklama yapan komisyon grup sözcüsü Eskişehir Milletvekili Prof.Dr.Gaye Usluer şu ifadeleri dile getirdi:

"13 yılda 12 kez eğitim sisteminde değişiklik yapan ve 5 bakan değiştiren AKP maalesef eğitime her geçen yıl daha fazla sorunlar eklemekte eğitimi sorunlar yumağına çevirmektedir. 17 milyonu aşkın öğrencinin karne aldığı bugün maalesef Güney Doğu'daki 179 okuldaki 81 bin öğrenci bu heyecanı yaşayamamaktadır. Dahası hizmet içi eğitim bahanesi ile öğretmenleri bölgeden çeken hükümet bölgede kalan öğrencilerin, çocukların can güvenliğini dahi sağlayamamakta her gün yeni çocuk ölümleri haberleri gelmektedir.

AKP DEVAMLI SINIFTA KALIYOR

Yani AKP hükümeti eğitim konusunda 13 senedir, başladığı 1. sınıfı geçememekte devamlı sınıfta kalmaktadır.

Sahte öğretmenlerin atanması, Fatih projesini tamamlayamama, TÜRGEV gibi yandaş vakıflara eğitimi teslim etme, 644 bin öğrencinin okula devam etmemesi gibi onlarca konu AKP'nin eğitim karnesinin zayıf olmasının başlıca etkenlerindendir.

Maaelesef Türkiye’de eğitim, iktidarın siyasi ideolojisine göre şekillenmektedir. Halbuki; bir ülkenin iç ya da dış politikası değişebilir fakat eğitim politikasının yenilenme hariç süreklilik göstermesi gerekmektedir. Eğitim politikaları, bir partinin siyasi ideolojisine göre şekillenemez. Siyasi fikre uygun, ona göre bir nesil yetiştirecek bir eğitim politikası olamaz. Evrensel değerlere bağlı çağdaş eğitim süreklilik ister, her aklınıza geldiğinde eğitim sistemini değiştiremezsiniz. AKP hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı bu hatalarında ısrar etmeye devam ederse, anlaşılan karnede de ifade ettiğimiz gibi sınıfta kalmaya devam edecek."

İŞTE AKP'NİN KARNESİ:

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr