Divan seçiminin ardından İstanbul Barosu Başkanı Av.Doç. Dr. Ümit Kocasakal Açılış konuşmasını yaptı. Konuşma sadece açılış konuşması değildi. Kocasakal, uzun uzun genel kurula, yönetim kurulu olarak 2 yıl içerisinde yaptıklarını ve yapamadıklarını anlattı.   Ayrıca kendisinin avukat olmadığını iddia edenlere karşı  “en azından mimar değilim” dedi.

Kocasakal, genel kurula “çok şeyler yaptık, harika şeyler yaptık, demeyeceğim ancak şunu söyleyebilirim 2 yıl boyunca iyi niyetle ve özveriyle çalıştık. Bu konuda vicdanen çok  rahat olduklarını ifade edeceğini" söyledi.

Kocasakal, konuşmasında ; cumhuriyet, cumhuriyet ilkeleri, Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkça vurgu yaptı. Kocasakal konuşmasını tamamladığında; kürsüden yerine oturana kadar ayakta alkışlandı.

 Başkan adaylarının konuşmalarının 25’er dakika ile sınırlanması ve sıranın kura ile tespit edilmesi  oylandı.  Kura sonucuna göre sıralama;  Av.Doç.Dr. Ümit Kocasakal, Av.Muamer Aydın, Av.Rıza Saka ve Av.Filiz Kerestecioğlu şeklinde oldu.

Hani bazı yarışmalarda yarışmacıların puanını seyircilerin alkışları  belirler; salonda böyle bir bu hava oluştu. Kocasakal ve Filiz Kerestioğlu konuşmalarının ardından ayakta alkışlandılar,  Av.Rıza Saka ise konuşma süresini aştığı için alkışlarla protesto edildi, konuşmasını bitirmesi ve kürsüden inmesi için salonda alkışlar sesleri susmadı.

KONGREDEN FOTOĞRAFLAR

Yeşim Turan