BURSA - Musa Öztürk

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan itibaren İstanbul 3. Havalimanı'nı açmayı planladıklarını belirterek, "Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnanılmaz bir hızla, bir dünya rekoru hızıyla çalışmaları sona erdirmeye gayret ediyoruz." dedi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanında inşaat çalışmalarının hızlı ilerlediğini söyledi.

"29 Ekim 2018 tarihinde de havalimanımızı açmış olacağız"

Havaalanı inşaatında gece gündüz çalışıldığını vurgulayan Özdemir,"İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan itibaren İstanbul 3. Havalimanı'nı açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnanılmaz bir hızla, bir dünya rekoru hızıyla çalışmaları sona erdirmeye gayret ediyoruz. İnşallah şu anda mani gözükmüyor. 29 Ekim 2018 tarihinde de havalimanımızı açmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Burayı çalıştıracak, işletecek sistemi kurmaya çalıştıklarını dile getiren Özdemir, "Onunla ilgili personel alımlarını yapmaya başladık, devam ediyoruz ve onları eğitiyoruz. Oradaki elektronik sistemler, bagaj sistemleri, yolcuya yapılacak servisler ve bütün sistemlerle ilgili çalışacak arkadaşlar bir taraftan eğitim alıyorlar. İnşallah açılışa kadar da bu eğitimler devam edecek ve açılış günü de bütün personelimiz hazır olacak." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'yle ilgili de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Özdemir, "Sayın Başbakanımız geçen hafta Çanakkale'ye geldiğinde bizim şantiyemizi ziyaret etti, çalışmaları denetledi ve çalışma hızının ne olduğunu, neler yaptığımızı kendisi gördü. Çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah dünyanın en uzun köprüsünü de hizmete sunacağız." diye konuştu.



Kaynak: AA