ANKARA

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri konusunda İslam ülkelerinin iyi bir sınavdan geçmediğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Mescid-i Aksa konusunda göstermiş olduğu hassasiyet ve girişimlere destek verilmeli." dedi.

Özdemir, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Cemevi'nde düzenlediği basın toplantısında, küresel güçlerin birikmiş sorunları çözmek yerine sorun yaratma ilkesini ön plana çıkardıklarını, bu sorunlardan birinin de Mescid-i Aksa'da yaşananlar olduğunu belirtti.

Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanların kutsal mekanı ve Filistin topraklarının bir parçası olduğunu ifade eden Özdemir, "İsrail, 'güvenlik' diyerek bölgeyi kontrol altına almak istiyor. Bu sıkıntıların sorumlusu İsrail'dir. Seyirci olan dünya ve Müslümanlardır. İslam ülkeleri maalesef iyi bir sınavdan geçmiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Mescid-i Aksa konusunda göstermiş olduğu hassasiyet ve girişimlere destek verilmeli." diye konuştu.

"İİT acilen mezhep kökenli çatışmaların sonlandırılmasına zemin hazırlamalı"

Özdemir, imkanı olan vatandaşlardan, ellerinde Türk bayrakları ile Kudüs'e gidip Filistinli Müslümanlara destek vermelerini istedi.

Bütün dünya ülkelerindeki kutsal mekanların koruma altına alınması gerektiğini vurgulayan Özdemir, İslam İşbirliği Teşkilatının acilen toplanarak İslam coğrafyasındaki etnik ve mezhep kökenli çatışmaların sonlandırılmasına zemin hazırlaması gerektiğini aktardı.

Muhalefet partilerine, Mescid-i Aksa'ya heyetler göndermeleri çağrısında bulunan Özdemir, vakıf olarak önümüzdeki günlerde bir heyetle Mescid-i Aksa'ya giderek Filistin halkına destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mümin Altaş

Kaynak: AA