Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu yılki Asgari Ücret Komisyonunu belirlediklerini vurgulayarak “Atadığımız komisyon bugün saat 15.00’te Hak-İş’e, 19.00’da da İstanbul’a DİSK’e gidecek. İlk defa 39 sene sonra DİSK’in de Hak-İş’in de yönetimlerinin görüşü alınacak. Bu süreci beraber götüreceğiz bu sene” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Türk-İş Genel Merkezi’nde Genel Başkan Ergün Atalay’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Atalay, daha önce vergiyle ilgili bir toplantı yaptıklarını ancak bir netice alamadıklarını belirterek işçinin ocak ayında aldığı ücreti, aralık ayında da almak istediğini dile getirdi.

DİSK’in de Hak-İş’in de görüşünü almayı önemsediğinin altını çizen Atalay, “Ayrıştığımız zaman bedelini beraber ödüyoruz. Yan yana gelmek mecburiyetindeyiz. Geç de olsa yan yana geldik bu vergiyle ilgili. Asgari ücretle ilgili de bu süreci devam ettirmek istiyoruz. Ülkede yeteri kadar sıkıntımız var mı, var” diye konuştu.

2 BİN 578 TL OLMALI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, asgari ücretin en az 2 bin 500 TL olması gerektiğini söylerken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da 2 bin 578 TL olan yaşam maliyetinin altında bir şeyi konuşmayacaklarını dile getirdi. Öztrak, Türkiye’nin gerçek gündeminin ekonomik kriz olduğunu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2.5 milyon kişiye istihdam sözü verdiğini anımsatarak “Bırakın 2.5 milyon kişiye istihdam yaratmayı, 789 bin kişi işinden oldu. Bunun hesabı nerede verilecek” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gölcük’te kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gölcük’te kutlandı

CHP’li Ağbaba da Türkiye’de yaklaşık 6 milyon işçinin asgari ücretle çalıştığını anımsatarak  AB verileriyle karşılaştırıldığında Türkiye’de çalışanların yüzde 43’ünün asgari ücrete tabi olduğunu dile getirdi. 

Kaynak Cumhuriyet