İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, temizlik görevlisi sayısını 70'ten 12'ye indirmelerine rağmen kurum binasının daha temiz hale geldiğini belirtti.

Aksoy, belediyede gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce sadece belediye binasının temizliği için 70 işçinin çalıştırıldığını söyledi.

Buna rağmen belediye binasının "kirden geçilmediğini" anlatan Aksoy, "Tuvaletler girilemez durumdaydı, koridor sigara izmariti ve çamurla doluydu." dedi.

İşçilerin 5 katlı belediye binasında sadece 17.00-18.30 saatleri arasında çalıştığını dile getiren Aksoy, şöyle konuştu:

"Yani 8 saat karşılığında ücret ödüyorsunuz ama işçi 1,5 saatini burada geçiriyor ve ne kadar verimli olduğu tartışılacak bir çalışma yapıyordu. Artık buna izin vermiyoruz. Çalışan 70 iç temizlikçi sayısını 12'ye düşürdük, şimdi belediye binamız pırıl pırıl oldu. Geri kalan çalışanlarımızı ise belediyenin başka çalışma alanlarında görevlendirdik."

"Milletin parasını savurmaya hiç kimsenin hakkı yok"

Belediye kaynaklarını daha verimli kullanmak için çalıştıklarına işaret eden Aksoy, herkesin işini yapması gerektiğini vurguladı.

Milletin parasının dikkatli kullanılmasının önemine değinen Aksoy, "Önemli olan kaynakları etkin, yerinde kullanmak. Böylelikle hem kamunun parası yerini buluyor, gerektiği gibi harcanıyor hem de bu hizmeti yerine getirenler işi üretmenin, maaşlarını haketmenin mutluluğunu yaşıyor. Milletin parasını savurmaya hiç kimsenin hakkı yok." diye konuştu.

Kaynak: AA