KONYA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Irak Türkmen Cephesi Milletvekili (ITC) Aydın Maruf, Anadolu Ajansının (AA), son dönemde Türkmenlerin sıkıntılarının Türkiye'ye ve dünyaya duyurulmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Maruf, beraberindeki heyetle AA Konya Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

"AA, bölgede bizi hiçbir zaman unutmadı"

Ziyarette, Kuzey Irak'taki Türkmenlerin durumuna ilişkin bilgi veren Maruf, Türkmenlerin zor durumda olduğunu belirtti. Maruf, Türkmenlerin sesini AA'nın duyurduğunu ve bölgede başarılı çalışmalara imza attığını ifade etti.

Maruf, "AA çalışanları bölgedeki zorlukları bizimle beraber görüyor. AA, özellikle de son dönemde Türkmenlerin sıkıntılarının Türkiye'ye ve dünyaya duyurulmasına büyük katkı sağladı. Gerçekten AA, bir Türkmen kanalı gibi bölgede bizi hiçbir zaman unutmadı. Derdimizin sesi oldu." diye konuştu.

"Biz Türkiye'nin dışında başka kimseden destek beklemiyoruz"

Türkiye'nin her zaman Türkmenlerin yanında olduğuna dikkati çeken Maruf, "Türkiye'nin desteğine her zaman ihtiyacımız olacak. Türkiye bizim anavatanımızdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkmenlerin yanında olduğunu biliyoruz. Biz Türkiye'nin dışında başka kimseden destek beklemiyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Kaynak: AA