İçişleri Bakanlığının, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yaptığı Van'ın İpekyolu Belediyesi, ilçe halkına daha iyi hizmet sunabilmek için birikmiş vergi borcu bulunan vatandaşlara, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Yasa"dan yararlanmalarını sağlamak amacıyla tebligat gönderdi.

KHK ile İpekyolu Belediyesine görevlendirilen Van Vali Yardımcısı Önder Can, yaptığı açıklamada, belediyelerinin ilçe halkına kamu hizmetlerini en iyi şekilde sunmayı hedeflediğini bildirdi.

Hizmetlerin eksiksiz, kaliteli ve kesintisiz verilebilmesi için maddi ve ayni kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Can, merkezi hükümetten her ay düzenli olarak payların gönderildiğini, ancak belediyenin öz kaynakları arasında yer alan emlak, ilan, reklam ve çevre temizlik vergilerinin verimli toplanamadığını ifade etti.

"Olumlu sonuçlar alınmaya başlandı"

Can, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin çıkarılan 6736 Sayılı Kanun ile geriye dönük vergi borçlarının gecikme cezalarında yüzde 50 indirim ile 6, 9, 12 ve 18 ay taksit imkanı sunulduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Birikmiş vergi borçlarını ödeme güçlüğü çeken ilçe sakinlerimizin bu fırsatı kaçırmamaları için duyurular yapılmış ve mükelleflere borçlarını ödemeleri yönünde tebligatlar gönderilmeye başlanmıştır. Tebligatların gönderilmesiyle oldukça olumlu sonuçlar alınmaya başlandı. Hatalı ödemelerde de gerekli evrakların tanzim edilmesi halinde iadeler yapılmıştır. Eşitlik, şeffaflık, doğruluk temelinde her ilçe sakinine aynı mesafede duran belediyemizden vergisini ödemek istemeyen kişiler hakkında da her türlü yasal işlem yapılacaktır."

Can, bazı basın yayın kuruluşlarınca belediyenin 90 bin vatandaşı icraya verdiğine dair asılsız haberlerin yapıldığına dikkati çekti.

Bu haberlerin belli kesimlerce yapılan belediyeyi karalamaya yönelik ve gerçekliği yansıtmayan haberler olduğuna işaret eden Can, "Belediyemizce yapılan çalışma, her belediye ve kamu kuruluşlarında alacakların tahsiline yönelik yapılan çalışmalardır. Gönderilen tebligatlar uyarı niteliğinde olup, hiçbir vatandaşımızda icraya verilmiş değildir. Belediyemizce toplanan vergilerin tamamı ilçe halkımıza hizmet olarak dönmektedir. Yapılandırmayla ilgili süre 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatılmıştır. İlçe halkımızın bu fırsatı kaçırmayarak lehine çevirmelerini temenni ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA