CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Yapılması gereken basittir. Derhal, beklemeden seçimli, olağanüstü tüzük ve program kurultayıdır. Bu olağanüstü kurultayımız, 'cumhurbaşkanlığı kurultayı' olarak anılacaktır" dedi.

CHP Yalova Milletvekili İnce, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinde seçimli, olağanüstü tüzük ve program kurultayı yapılmasını isteyen CHP'li İnce, "Yapılması gereken basittir. Derhal, beklemeden seçimli, olağanüstü tüzük ve program kurultayıdır. Partinin önce yüzde 26'yı kucaklaması sonra yüzde 49'u kucaklaması ve 49'u, 51 yapmak için çalışmalar yapmasıdır. Bu olağanüstü kurultayımız, 'cumhurbaşkanlığı kurultayı' olarak anılacaktır. Nasıl ki biz, bu referanduma 'mühürsüz seçim' diyorsak yapacağımız olağanüstü kurultayın adı da 'cumhurbaşkanlığı kurultayı' olacaktır" diye konuştu.



"KİMSEYİ KAPININ ÖNÜNE KOYMA LÜKSÜMÜZ YOK"

Gelinen noktada 'ben' demenin bittiğini, 'biz' demek zorunda olduklarını vurgulayan CHP Yalova Milletvekili İnce, şunları söyledi:

"Kavga lüksümüz yoktur. Kim seçilirse seçilsin onun etrafında kenetlenmek zorundayız. Büyük uzlaşmayı kurmak zorundayız. Kimseyi tahrik etmeye hakkımız yoktur. Kimseyi kapının önüne koyma lüksümüz yoktur. Amacımız, kendi arkadaşlarımızı kapının önüne koymak değil; kapının önündekileri içeri almak olmalıdır. Kucaklamak olmalıdır. 'Seni disipline gönderirim' yerine onu kahve içmeye davet edip, gönlünü almaya; yanlışı varsa yüzüne söylemeye ihtiyacımız vardır. Geldiğimiz noktada 'ben' demek bitmiştir. 'Biz, hepimiz' demek zorundayız. Hepimizin hedefi 'ortak iyi'yi bulmak zorundayız"

Kaynak: DHA