MUŞ - İBRAHİM YALDIZ

Muş'ta bir grup ilkokul öğrencisinin Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e yazdığı duygu dolu mektuplar, İl Garnizon Komutanlığı görevlilerine teslim edildi.

Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgievi'nde açılan kurslara katılan öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik harekata katılan Mehmetçik için mektup yazdı.

Öğrenciler mektuplara Türk bayrağı ve kalp çizerek üzerine, "Canım asker ağabeyim", "Canım Türkiye'm", "Canım vatanım", "Sizler yalnız değilsiniz ağabeyim" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" gibi ifadeler yazdı. Bazı öğrenciler de yazdıkları mektuplara fotoğrafını yapıştırdı.

Çocukların yazdığı duygu dolu mektuplar, Mehmetçik'e gönderilmek üzere İl Garnizon Komutanlığında görevli askerlere verildi.

Mektupları alan görevliler çok gururlandıklarını ve mutlu olduklarını belirterek öğrencilere teşekkür etti.

Bilgievi Sorumlusu Deniz Koçmen, AA muhabirine, kursa katılan öğrencilerin Mehmetçik'e mektup yazmak istediklerini söyledi. Öğrencilerin bu isteklerini kendilerine ilettiğini anlatan Koçmen, "Öğrencilerin bu teklifi bizi çok duygulandırdı. Mehmetçik'in yalnız olmadığını hissettirmek amacıyla öğrencilerimizle mektup yazdık. İnşallah mektuplar onların yüreklerini ısıtır. Nasip olursa askeri personelimiz bu mektupları onlara ulaştıracak." dedi.

Öğrencilerin Mehmetçik sevgisi

Vali Adil Yazar İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Hasret Korkmaz, mektubunda "Canım asker ağabeylerim sizlerin bir an önce ailenize ve çocuklarınıza kavuşmanızı istiyoruz. Allah sizi korusun." yazdığını belirterek "Askerimiz bizi ve vatanımızı koruduğu için onlara mektup yazdık. Mektuplarımız inşallah onlara ulaşır soğuk havada askerlerin yüreklerini ısıtır." diye konuştu.

Öğrencilerden Hatice Özdemir de askerlere mektup yazdığını, ülkeyi korudukları için onlarla gurur duyduğunu dile getirdi.

Asya Şahin ise Mehmetçik'e yazdığı "Yiğitler" başlıklı mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Allah yardımcınız olsun. Biliyorum ki zor bir görevdesiniz. Ama siz yine de ülkeniz için elinizden geleni yapacaksınız. Allah yar ve yardımcısınız olsun. Siz kendinizden daha çok ülkenizi, bayrağınızı ve istikbali düşünüyorsunuz. Dualarımız hep sizinle. Allah ülkemizi yıkmaya çalışan düşmanlara fırsat vermesin."

Kaynak: AA