Konya’da gün içinde Sahip Ata Külliyesi’ni, Şems-i Tebrizi Türbesi , Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese'yi ziyaret ederek, öğle yemeğinde Konya’nın bitmez tükenmez lezzetlerinden bazılarını tadacaksınız. Yemekten sonra Hz. Mevlana Müzesi’ni, Sultan Selim Camisini, ve zamana direnen Selçuklu döneminden kalan Alaaddin Camisini, ardından Konya Arkeoloji müzesini ziyaret edeceksiniz.
ŞEB-İ ARUS (Düğün Gecesi)törenlerinin yapıldığı Mevlana Kültür Merkezin’deki Törende Ahmet Özhan dan tasavvuf müziği dinletisi sonrasında başlayacak muhteşem Sema Ayini’ni izleyeceksiniz.
 
Tur’un ikinci gününde, Anadolu’daki en görkemli ve güzel camilerden biri olan Eşrefoğlu Cami’ne gideceksiniz. Cami, 1300 yılında Eşrefoğlu Beyliğinin kurucusu Seyfeddin Süleyman Bey tarafından yaptırılmıştır. Gezi sonrasında Konya’nın bir başka keşif noktası olan Sille Köyü’nü görerek, Meram bağlarında çaylarımızı yudumlayabilirsiniz.
 
UNESCO Kültür Mirası olarak kabul edilen , Neolitik kültürün oluşmasını sağlayan dünyanın en önemli arkeolojik alanlarından biri olan, geçmişi 9 bin yıl öncesine dayanan Çatalhöyük’ü gezerek, turunuzu tamamlamış olacaksınız.
 
Konya Mutfak Kültüründe çok çeşitliliğe sahip bir ilimiz.
Tur boyunca tadacağınız lezzetler arasında, Etli Ekmek,  Peynirli Börek, Bamya çorba,  etli ekmek,  yaprak sarma, konya ortası (Bütün Et), geleneksel nohutlu bulgur pilavı , Cevizli Közlenmiş Biber Çorbası, Çömlek Yoğurt, Ispanaklı Sütlü Börek, Erikli Çömlek Kebabı, Bademli köfte,  badem helvası. Incir dolması. Pekmezli ayva, Sirkencübin ve Gül Şerbeti kayısı hoşafı, höşmerim mevcut.
 
GEZGİNDAMAKLAR’la
HZ MEVLANA HAFTASINDA
KONYA’DA ŞEB-İ ARUZ TÖRENLERİ, ÇATALHÖYÜK  VE
LEZZETİN DÜNYASI
12-13 ARALIK 2015, 2 GÜN, 1 GECE
Sadece 20 gezginin katılabileceği,sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu  bu paket programın ücreti:  950 TL’den itibaren
Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr