BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş ve Mahmut Tanal, referandum çalışmaları kapsamında Sultanbeyli CHP İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Gürsel Tekin, referanduma yönelik kampanya sürecini değerlendirerek gündeme ilişkin açıklamalarda da bulundu. Tekin, "16 Nisan'da Türkiye'de millet tarih yazacak" dedi.

"HAKİMİYET ALLAH'INDIR DEMEK İÇİN" YAZILI "EVET" PANKARTINA TEPKİ

Referandum atmosferinde bütün değerlerin ve inançların ayaklar altına alındığına şahit olduğunu söyleyen Tekin, Sultanbeyli'de karşılaştığı bir binaya asılı üzerinde "Hakimiyet Allah'ındır demek için" ifadelerinin de yer aldığı "Evet" pankartına tepki gösterdi. Pankartı cep telefonundan basın mensuplarına gösteren Tekin, "Okumaya, dilim varmıyor. Bütün değerlerimizi kullanacaksınız, kala kala Allah'ın adını da böylesine kirli bir şeye alet edeceksiniz. Sizi Allah ıslah etsin. Bunu asan büyük bir olasılıkla bir müteahhittir, bir rantçıdır. Daha fazla rant nasıl elde ederim" diye konuştu.

İMZASIZ PANKART

Gürsel Tekin'in tepkisine yol açan üzerinde hiç kimin yada grubun hazırladığına işaret edilmeyen pankartın aynı yerde asılı olduğu görüldü.

"ADİL ÖKSÜZ BU SÜRECİN BÜTÜN DETAYLARINI ANLATACAK"

Gürsel Tekin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katıldığı bir televizyon programında 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz'ün Türkiye'de olabileceği yönündeki sözlerini değerlendirdi.

Tekin şunları söyledi:

"Dün bakan diyor ki 'Adil Öksüz Türkiye'de. Sayın bakan, Adil Öksüz Türkiye'de neredeyse havada karada, devletin kurumlarıyla siyasi partiler olarak bizler üzerimize düşen ne varsa görev almaya hazırız. Çünkü Adil Öksüz'ü bulursak bu darbe ile beraber darbenin bütün boyutlarını öğrenmiş olacağız. Bir ara yandaş gazeteler sızdırdı, okuduk; iki belediye başkanının kim olacağı belliymiş. Yani darbecilere bak! İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlarını belirlemişler, ama başbakanı bakanları unutmuşlar. Siz buna inanacak mısınız? O zaman Adil Öksüz'ü bir an önce bulacağız. Adil Öksüz, bu sürecin bütün detaylarını anlatacak. En azından 249 şehidimizin kemiklerinin sızlamaması için biz de vicdani görevimizi yapmak zorundayız. Türkiye'de olduğunu biliyorsunuz. Ben bir bakana itibar ederim. Yerden, gökten havadan hepimiz seferber olalım bu Adil Öksüz'ü bulalım."

HÜSNÜ BOZKURT'UN SÖZLERİ

Gürsel Tekin, toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un katıldığı bir televiyon programında yaptığı, tartışma yaratan sözlerinin hatırlatılarak düşüncelerinin sorulması üzerine Tekin, "Bir kere 'Hayır' diyenlere terörist diyenlerin sayın milletvekilimizi eleştirmesi kadar ayıp bir şey yoktur. Sayın milletvekilimiz çok açık ve net; cümlelere baktığınızda 'emperyalistleri' yani egemen güçleri tarif ederek bunu söylüyor. Elbette kimse kimseyi denize atmıyor.

"AK PARTİLİ, MHP'Lİ, HDP'Lİ, CHP'Lİ KARDEŞLERİMİZ, BİZ KOLKOLA GEZECEĞİZ."

Yarın 'Evet' de 'Hayır' da çıksa AK Partili, MHP'li, HDP'li, CHP'li kardeşlerimiz, biz kolkola gezeceğiz. Kim kimi nereye atacak? Böyle bir şey düşünülebilir mi? Orada baktığınızda bunu çok net olarak göreceksiniz" şeklinde yanıt verdi.

ÇADIRLARA ZİYARET

Basın toplantısının ardından CHP Milletvekilleri Sultanbeyli Kent Meydanı'nda dolaşarak, 'Hayır' oyu istedi. Ziyarete CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin ile partililer de eşlik etti. Esnaf ziyareti yapan CHP'li milletvekilleri, daha sonra meydanda bulunan AK Parti MHP ve HDP çadırlarıyla "HAYIR" çadırını art arda ziyaret etti. CHP'li milletvekilleri, Sultanbeyli Oto Sanayi Sitesi'ne uğrayarak, burada çalışanlarla öğle yemeği yedi.

Kaynak: DHA