İZMİR

Özellikle hafta sonu sıcaklığın rekor değerlere yükseleceği bildirilen İzmir'deki Doğal Yaşam Parkı'nda hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için önlemler alındı.

Ege Bölgesi'nde Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıkları, artışını sürdürüyor. Özellikle hafta sonu sıcaklığın rekor değerlere yükseleceği bildirilen İzmir'deki Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için çeşitli önlemler alındı.

Hayvanlar kendileri için hazırlanan buzlu gıdaları tüketirken, sıcaktan etkilenmemek için havuzlarda serinliyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, yaptığı açıklamada, yaz mevsimiyle artan sıcaklıkların ardından termometrelerin 40 dereceleri göstermeye başladığını ifade etti. Bu süreçte hayvanları sıcaktan korumak için göllerin, göletlerin, şelale ve gölgeliklerinin olduğunu belirten Afşin, "İki gün veya bir gün önce dondurduğumuz meyve sebze veya etimiz var. Etleri kaplan, aslan, sırtlan grubuna veriyoruz. Soğuk meyveleri de fil ailesine, lemur ve diğer hayvan türlerine veriyoruz. Soğuk meyveleri dondurma niyetine yiyorlar, serinlemiş ve beslenmiş oluyorlar." dedi.

Afşin, hava sıcaklıklarının artması nedeniyle hayvanların gıda tüketiminde biraz azalma olsa da bunu kontrol ettiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ali Korkmaz,Yusuf Şahbaz

Kaynak: AA