BİTLİS

Bitlis'te yaşayan Beyaz Bayrak, bir an olsun yalnız bırakmadığı otizmli iki çocuğu ve kanser hastası eşine özenle bakıyor.

Saray Mahallesi'nde küçük bir evde oturan 40 yaşındaki Beyaz Bayrak, otizmli çocukları Mevlüt (12) ve Miraç (15) ile lenfoma kanseri eşi Alican'ın tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Hayatını adadığı çocukları ve eşine özenle bakan Bayrak AA muhabirine yaptığı açıklamada, otizmli çocuklarına bakarken zorlandığını ancak onları kimseye emanet edemediğini söyledi.

Sabah erken kalkıp gün boyunca eşi ve çocuklarıyla ilgilenmesi gerektiğini anlatan Bayrak, "Bir engelliye bakmak çok zor. Ama ben iki engelli çocuğuma ve kanser hastası eşime bakıyorum. Eşimin yorulmaması lazım. O yüzden hiçbir iş yapamıyor. Yorulunca veya sinirlenince hemen nefesi kesiliyor." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce çocukları için engelli maaşı verildiğini belirten Bayrak, çocuklarını engelli okullarına göndermek istediğini kaydetti.

Bayrak, "Manevi anlamda yardım etmelerini istiyorum. Kimseye muhtaç değiliz. Çok şükür geçimimizi sağlıyoruz. Aç değiliz, bu bize yeter. Daha kötü durumda olanlar var." diye konuştu.

"Eşim için kapının önünde oturuyorum"

Kemoterapi gören eşinin tedaviden sonra sessiz ortamda kalması gerektiğini dile getiren Bayrak, şunları kaydetti:

"Eşimin doktoru 'Kemoterapiden sonra 24 saat yorulmaması ve kalabalıktan uzak durması gerektiğini' söyledi. Çocuklarım ise bir dakika bile yerlerinde oturmuyor. Eşim hastaneden geldiğinde onu bir odaya alıp kapıyı kilitliyorum. Çocuklar odaya girmesin diye kapının önünde 24 saat oturuyorum. Enfeksiyon kapmaması için yalnız kalıyor."

Aileyi ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İsmetullah Altun ise kendilerine gerekli desteğin sağlanması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Muhabir: Ahmet Okur

Kaynak: AA