ANKARA

Başkentte Suriye'nin Halep kentinde yaşanan saldırıları protesto eden bir grup, Kocatepe Camisi'nde öldürülen siviller için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazının ardından cenaze namazı kıldı. Grup, daha sonra ABD Büyükelçiliğine yürümek istedi. Çevik kuvvet ekipleri, Bankacı Sokak ile Olgunlar Sokak köşesinde barikat kurarak grubun yürüyüşüne engel oldu.

Burada bir süre ABD, İran, Rusya ve Suriye rejimi aleyhine slogan atan grup adına yapılan basın açıklamasında, 6 yıldır Suriye'de yaşanan sivil ölümlerinin son aylarda akılalmaz boyutlara ulaştığı belirtildi.

Grup, basın açıklamasının ardından saldırılarda hayatını kaybedenler için dua etti.

İzmir

İzmir, Manisa ve Aydın'da, aralarında üniversite öğrencileri, dernekler ile AK Parti Gençlik Kolları üyelerinin de bulunduğu gruplar, Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki göstermek, yaşananlara dikkati çekip duyarlılığı artırmak amacıyla eylem gerçekleştirdi.

İzmir Konak Meydanı'nda toplanan aralarında AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, İnsani Yardım Vakfı İzmir Şubesi, İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği İzmir Şubesi üyeleri ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu grup, saldırılarda hayatını kaybeden siviller için dua etti, "Halep'te yaşananlara sessiz kalma" sloganları attı.

Grup, İstanbul'daki terör saldırısına yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

Manisa

Cuma namazı çıkışı Hatuniye Camisi önünde toplanan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Halep'teki insanlık dramına vurgu yapan dövizler taşıyarak bir süre slogan attı.

Aydın

Aydın'da da Atatürk Kent Meydanında toplanan grup, siyah zemin üzerine "Halep" yazılı pankart taşıyarak tekbir getirdi.

Erzurum

AK Parti Gençlik Kolları organizesinde, Yakutiye ilçesindeki Lala Paşa Camisi önünde bir araya gelen bir grup, rejim yanlısı yabancı teröristlerce Halep'te düzenlenen saldırılara tepki gösterip çeşitli sloganlar attı.

Kocaeli

AK Parti'li gençler, cuma namazının ardından Halep'te yaşananlara tepki göstermek için Fevziye Camisi önünde toplandı. Caminin önüne üzerinde "Halep", "İnsanlık", "Vicdan", "Merhamet" yazıları bulanan tabutlar getirildi. Ağızlarını siyah bantla kapatan gençler, "ABD, Avrupa ve Birleşmiş Milletler'in Halep'te yaşananlara sessiz kaldığını" savundu.

Diyarbakır

Diyarbakır'da AK Parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan katliama tepki gösterdi.

Edirne

Sivil toplum kuruluşu, dernek ve siyasi parti üyeleri cuma namazının ardından Eski Cami önünde bir araya geldi.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Hatipler, grup adına yaptığı açıklamada, yıllardır İslam coğrafyasında yaşanan zulmün Halep'te artarak bir katliama dönüştüğünü söyledi.

Kaynak: AA