KAHRAMANMARAŞ

Verenel Derneğince, Türkiye'nin farklı illerinden gelen yardımların Halep'ten tahliye edilenlere düzenli dağıtılması için Kahramanmaraş'ta lojistik merkezi kuruldu.

Verenel Derneği Genel Başkanı Müslim Alkan, ülkenin farklı illerinden gelen son 10 tırlık yardım konvoyunun kente gelişini ekibiyle karşıladı.

Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın gözü önünde cereyan eden Halep'teki zulüm ve katliama duyarsız kalmayan sivil toplum kuruluşlarından biri olarak, ülke genelinde tüm şube ve temsilcilikleri ile gönüldaşlarından ve bağışçılardan aldıkları emanetleri yerine ulaştırmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Onlarca ayni malzeme yüklü tırlar ile Kahramanmaraş'ta lojistik merkez oluşturan Verenel Derneği'nin, Halep'ten tahliye edilen mazlum ve masumlara bu yardımları teslim edeceğini dile getiren Alkan, şunları kaydetti:

"Halep'te yaşanan bu elim katliam içimizi sızlatmıştır. Onlar aç ve açıkta iken, bizler karnı tok sırtı pek duramazdık. Bizler hayırsever insanlarımızla, gönüldaşlarımızla ve tüm dernek çalışanlarımızla ve bu kardeşlerimize ensarca yardımlarımızı devam ettireceğiz. Ayrıca sadece yardımların ayni malzeme ile sınırlı kalmayacak. Eğitim, sağlık ve barınma gibi yardım projelerini de hayata geçiriyoruz. Derneğimiz aracılığı ile yardımlarını esirgemeyen bağışçılarımıza ve gayretle çalışan şube ve temsilciklerimize de teşekkür ediyoruz."

Muhabir: İsmail Hakkı Demir

Kaynak: AA