yapının 'deki en büyük eğitim kurumlarından olan ve iflasın eşiğinde bulunan Magnolia Eğitim ve Araştırma Vakfı bünyesindeki çok sayıda okul hakkında dava açıldı. Magnolia okullarının finansal yönetimi, finansal şeffaflığı, borç yönetimi ve göçmenlik ücretlerine ilişkin tutarsız ödemeler dolayısıyla Eğitim ve Öğretmenler birlikleri tarafından kapatılması istendi.

HAKKINDA ONLARCA DAVA VAR

Magnolia grubu bu durum karşısında bölgedeki en tartışmalı eğitimcilerden olan ve hakkında davalarla cezalar olan bir isme tutundu. 49 yaşındaki Caprice Young daha önce Magnolia grubunu kurtarmak için her türlü faaliyette bulunan ve aldığı kararlar dolayısıyla ceza alan bir isim. ABD'nin California Eyaleti'nde 2003 yılında Los Angeles Eğitim Komitesi'ne yeniden seçilmek için çalışmalar yapan 49 yaşındaki Caprice Young bir anda Magnolia okullarının baş idarecisi olmak için gelen iş teklifini kabul etti.

TARTIŞMALI ATAMA YAPILDI

Magnolia Okulları birçok konuda yönetmeliklere uymadığı için kapanma tehlikesiyle karşı karşıyayken şimdi de çok tartışmalı bir eğitimci olan Caprice Young'i yeni Baş İdarecisi olarak atadı.

2.8 MİLYON DOLARLIK BORÇ İFLAS ANLAMINA GELİYOR

Los Angeles Okul Bölgesi'nin son değerlendirmesine göre Magnolia Eğitim ve Araştırma Vakfı 1.66 milyon dolar açık vermekte ve denizaşırı bölgelerdeki okullara 2.8 milyon dolar borçlu ve bu durumda federal kanunlara göre iflas anlamına geliyor.

EĞİTİCİLER İSTANBUL'DAKİ ÜNİVERSİTEDEN GİDİYOR

Caprice Young okulları şöyle tanımlıyor: "Okulların odak noktası matematik ve fen bilimleri. Okul tüm kültürleri kucaklamak istiyor ve öğrencilerin büyük bölümü alt gelirli Latin kökenli ailelerin çocukları. Magnolia Okulları matematik ve fen bilimleri öğretmenlerini İstanbul'daki bir üniversiteden getiriyor. (Akşam)