Halkın Hukuk Bürosu'ndan bir açıklama yapılarak, gözaltındaki Grup Yorum üyelerinin hepsinin tutuklandığı bildirildi.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklama'da, Ali Aracı, İnan Altın, Selma Altın, Sultan Gökçek, Fırat Kıl, Dilan Poyraz, Helin Bölek, Abdullah Özgün'ün tutuklandığı, kafe tadilatında çalışan işçiler Musa Varıcı, Cemil Varıcı ve Mehmet Varıcı'ya da ev hapsi verildiği belirtildi.

Grup yorum üyeleri geçtiğimiz hafta Okmeydanı'nda bulunan İdil Kültür Merkezi'ne yapılan polis baskınında gözaltına alınmıştı.

Grup Yorum üyeleri, İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen polis baskınında parçalanan enstrümanları kullanarak ‘Haklıyız, kazanacağız’ parçasına klip çekmişlerdi.

Polise mukavemet, hakaret ve terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandılar.

ERK ACARER

Grup Yorum üyeleri polis fezlekesiyle tutuklandılar.

Grup Yorum avukatlarından edinilen bilgiye göre, tutuklanmaya polise mukavemet, hakaret ve terör örgütü üyesi olma gerekçe gösterildi. Oysa ki polis fezlekesinde hiçbir eylem isnadı yoktu.

TUHAF GEREKÇELER

Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi’nde bulunan dergi suç sayıldı. Ayrıca İdil Halk Dansları Topluluğu ve İdil Tiyatro Grubu’nun kıyafetleri tek tip örgüt kıyafeti sayıldı. Oysa ki bu kıyafetlerin renkli kuşağı ve başlığı bulunmaktaydı. Yine, İdil Kültür Merkezi’nde bulunan 2030 lira için de ‘terör örgütünün parası’ denildi.

Grup Yorum üyelerinin bilgisayar, flash disk ve telefonlarına el konulmuştu. Bilişim, bu materyallerin dökümünü yapmadı. Buna rağmen bu materyallerde ’terör örgütüne ait’ sayıldı.

Fezlekeye geçen akıl almaz sorulardan biri de, ‘İdil Kültür Merkezi’nin neden sürgülü kapısı var’ sorusu oldu.

ÇEKİÇ, SUÇ DELİLİ SAYILDI

Grup Yorum Avukatlarından Aytaç Ünsal ise şu bilgileri verdi: Kişisel bir suçlama yok. İdil Kültür Merkezi'nde bulunanlar gözaltına alınıp tutuklandı. Buradaki çekiç bile suç delili sayıldı.

HER ŞEYİ POLİS YÜRÜTÜYOR

Aytaç, büyük bir endişeye de dikkat çekti: "Gözaltı gerçekleştirildikten 3 gün sonra bile savcılık ön bürosu ve terör suçları bürosunda gözaltı kayıtları, dosya numarası ve savcı yoktu. Bu şu demek: Her şeyi polis yürütüyor. Polis haber vermeden insanları gözaltında tutabilir. Bu durum yerleşmemeli."

İŞÇİLER DE TUTUKLANDI

Bu arada, İdil Kültür Merkezi’nde tadilat yapan ve Grup Yorum üyeleriyle birlikte gözaltına alınan 4 işçiden biri tutuklandı. İşçinin ‘Grup Yorum’a sempati duyarım’ ve ‘İdil Kültür Merkezi’ne daha önce de geldim’ demesi tutuklamaya gerekçe sayıldı. 3 işçiye ise ev hapsi verildi.

http://www.birgun.net/haber-detay/grup-yorum-uyeleri-tutuklandi-folklor-giysileri-orgut-kiyafeti-sayildi-136805.html