Necmettin Erbakan’ın çocukları arasında yaşanan miras kavgasını ilk olarak SP yöneticisi Oğuzhan Asiltürk su yüzüne çıkarmış, cihat paralarını “Erbakan’ın çocuklarının zimmetine geçirdiğini” söylemişti. Kardeşleri Elif Erbakan ve Fatih Erbakan’ın babasının mirasını kendisinden kaçırdığını düşünen Zeynep Erbakan da, babasının mal varlığının tesbiti için dava açtı ardından da kardeşlerini babasına ait mal varlığını kendisinden kaçırmakla suçladığı kardeşleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Bir yıl önce vefat eden eski başbakanlardan Necmettin Erbakanın çocukları miras kavgasına düştü. Erbakanın büyük kızı Zeynep Erbakan, kardeşleri Elif Erbakan Altınöz ve Fatih Erbakan ile Elif Erbakanın eşi Mehmet Altınöz hakkında suç duyurusunda bulunarak, bu kişileri babasına ait malları kaçırmakla suçladı. Savcıya bu konuda ifade veren Zeynep Erbakan ayrıca mahkemeye başvurarak babasının mallarının tespitini istedi. Dava konusu mallar arasında boğaza sıfır 10 milyon TL değerinde bir yalı da bulunuyor.

27 Şubat 2011de hayatını kaybeden Necmettin Erbakanın çocukları arasında yaşanan miras kavgasını ilk olarak Saadet Partisi (SP) yöneticisi Oğuzhan Asiltürk su yüzüne çıkardı. Konya Ticaret Odasında düzenlenen Erbakanı anma etkinliğine katılan Asiltürk, Erbakanın cihat paralarını çocuklarının zimmetine geçirdiğinisöyledi.

Kardeşlere suçlama

Kardeşleri Elif Erbakan ve Fatih Erbakanın babasının mirasını kendisinden kaçırdığını düşünen Zeynep Erbakan, önce Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesine başvurarak, babasının mal varlığının tespitini istedi. Davanın görüldüğü mahkeme son duruşmada gizlilik kararı aldı.

Zeynep Erbakan ikinci hamlesini ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak yaptı. Zeynep Erbakan, kardeşleri Elif Erbakan Altınöz ve Fatih Erbakan ile Elif Erbakanın eşi Mehmet Altınöz, Beşir Darçın, Adnan Simit, Ali Vural ve Osman Akgünün miras kaçırdıklarınısavundu.

Bu kişilerin babasına ait mal varlığını kendisinden gizlediğini belirten Erbakan, kardeşleri ve diğer şüpheliler hakkında güveni kötüye kullanma ve hakkı olmayan yere tecavüzgerekçesiyle dava açılmasını talep etti. Zeynep Erbakan, çarşamba günü de Ankara Adliyesine gelerek soruşturmayı yürüten savcı Abdülkadir Güngörene ifade verdi.

İfadesinde İstanbul Kanlıcada bir yalı, Ankara Yenimahallede bir bina ile Milda Kâğıt AŞ ve Konya Un Sanayi İşletmelerinin babasına ait olduğunu öne süren Erbakan, bu malların, şüpheliler tarafından tapuda satış göstermek, şirket kurmak ve borca batık denilerek, üzerlerine geçirildiğini ve babası Erbakanın mirasçılarından kaçırıldığını kaydetti.

Erbakan, nakit paraların da babasına ait olduğunu ve bu paralardan da mirasçı olarak hakkı olduğunu söyledi. Şüphelilerin cezalandırılmasını isteyen Zeynep Erbakan, uzlaşmak istemediğini kaydetti. Erbakan, ayrıca şüphelilere aktarılan paraların da devlete herhangi bir şekilde vergisinin ödenmediğini iddia ederek, bu konudaki şikâyet hakkını saklı tuttu.

Asiltürk ve Kutan’ı şahit gösterdi

Mal varlığıyla ilgili Oğuzhan Asiltürk, Recai Kutan, Ahmet Tekdal ve Fehim Adakın tanık olarak dinlenilmesini isteyen Erbakan, şunları anlattı: İstanbul Kanlıca Mahallesinde bulunan 117 ada 3 parsele kayıtlı bahçeli kâgir yalı, Öztay Tekstil AŞ adına kayıtlıydı. Şirket hisselerinin tümü gerçekte babama aitti. Ancak mutemet kişi olarak Mehmet Altınöz, Beşir Darçın, Adnan Simit, Ali Vural ve Osman Akgün adına şirket kurularak, hisseler bu kişiler adına kaydedilmişti. İsmi geçen kişiler şirketin mal varlığının kendilerine ait olmadığını, Erbakana ait olduğunu bilmekteydiler. Bu konuda Mehmet Rauf Çataklı, Mehmet Emin Özay, Beşir Darçın ve Osman Akgünün tanık olarak dinlenmesini istiyorum. Belirtilen yalı, 2010 yılı ortalarında şirket tarafından satış gösterilmek suretiyle Mehmet Altınöz adına tapuda devredilmiştir. Bu devir işlemi babamın bilgisi dahilinde yapılmış olabilir ancak bağış olarak yapılmamıştır. Mutemet olarak kendisine emaneten tevdi edilmiştir. Şüpheli Mehmet Altınöz murisimiz Erbakanın ölümünden sonra, emanet edilen yalıyı mirasçılarına devretmesi gerekirken devretmeyip sahiplenmek suretiyle güveni kötüye kullanmıştır.

Ankara Yenimahalle Demetevler ilçesinde bulunan Makro Marketin bulunduğu binanın tamamı babam Erbakana ait olup resmiyette bir şirket adına kayıtlıydı. Bu taşınmazın şüphelilerden Rabia Elif Erbakan, Fatih Erbakan ve Mehmet Altınözün mülkiyetine geçirildiğini öğrendim. Taşınmaz, şirketin hisseleri doğrudan isimleri yazılı kişilere devredilmek suretiyle diğer mirasçılardan mal kaçırılmasına çalışılmıştır. Nakit paralar ile ilgili iddiaları bildireceğim.

Giresunda faaliyette bulunan Milda Kâğıt AŞ yine babama ait olmasına rağmen şüpheliler adına şirket kurularak mal varlığı edinmişti. Babamın ölmesinden sonra şirketin borca batık olduğu ve mal varlığı bulunmadığı söylenmesine rağmen yaptığım araştırmada şirketin taşınmaz mallarının bulunduğu ve borca batık olmadığını tespit ettim.

Konyada bulunan Konya Un Sanayi Şirketi babama ait olmasına rağmen şirket ortakları şirketi başkasına satarak mal varlığını devretmişlerdir. Devredilen malvarlığı ve bundan alınan paranın Erbakanın mirasçılarına verilmesi gerekirken kendileri sahiplenmek suretiyle güveni kötüye kullanma suçunu işlemişlerdir.