MALATYA-Volkan Kaşik

Malatya'da, 6 yıl önce KOSGEB desteğiyle medikal malzeme üretmeye başlayan, işini büyüterek faaliyet alanını geliştiren ve savunma sanayisine üretim yapmaya başlayan girişimci Dilek Yurtseven, çalışmaları dolayısıyla savunma sanayi özel ödülüne layık görüldü.

Yurtseven, 2011'de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) kredisiyle medikal malzeme üretmeye başladı. Göztepe Mahallesi'ndeki İş Geliştirme Merkezi'nde kurduğu şirketi kısa sürede geliştiren ve Avrupa standartlarında üretim yapmaya başlayan Yurtseven, aradan geçen 6 yılda faaliyet alanını genişletti. Savunma sanayi için de üretim gerçekleştiren Yurtseven, tedarikçileri arasına ROKETSAN'ı ekledi.

Şirketinde yaklaşık 30 kişiye istihdam sağlayarak girişimcilere örnek olan Yurtseven, çalışmalarından dolayı Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığının 2017 Yılı Savunma Sanayi Özel Ödülü kapsamında "En Girişimci Sanayici" ödülüne layık görüldü.

Dilek Yurtseven, şöyle konuştu:

"Medikal malzeme üretiyoruz ama savunma sanayisine Malatya olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Mevcut makinelerimizle savunma sanayisine de ürün üretebileceğimizi düşündük, yaklaşık bir yıl bunun araştırmasını yaptık. Çalışmalarımız sonucunda da ilk tedarikçimiz ROKETSAN oldu. ROKETSAN'a ürünler üretmeye başladık. Önümüzdeki günlerde ASELSAN, TUSAŞ, TAİ gibi diğer kurumlara da kendimizi tanıtıp üretim yapmayı planlıyoruz."

Yurtseven, şirket olarak amaçlarının ABD ve Avrupa'ya diz protezi ihraç etmek olduğunu, kısa sürede ciddi yol aldıklarını, 2023'te bu hedeflerine ulaşacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA