ANKARA

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın başkanlığındaki heyetin, 15 Mayıs Pazartesi günü Anıtkabir'e çelenk koymasıyla başlayacak Gençlik Haftası boyunca, yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Anıtkabir'deki törene Bakan Kılıç başkanlığında bakanlık çalışanları ile 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen temsilci gençler katılacak. İlk gün etkinlikleri, Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması finaliyle devam edecek.

Gençlik Haftası'nda geleneksel hale gelen Gençlik Merkezi Günleri'nin açılışı ise 16 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek. Aynı gün, Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması'nın finali yapılacak.

Ayrıca bu yıl 15 Temmuz hain darbe girişiminin izlerini taşıyan yerler de gençler tarafından ziyaret edilecek. Temsilci gençler ile "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Yarışması"nda dereceye girenler, Ankara'da, 15 Temmuz darbe girişiminin izlerini taşıyan mekanları ziyaret edecek.

Etkinlikler, 18 Mayıs Perşembe günü Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışması finaliyle devam edecek. Aynı gün, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, temsilci gençleri mecliste kabul edecek. Hafta boyunca, Bekir Develi, Erem Şentürk, Cansu Canan Özgen, Hasan Kaçan gibi isimlerin katılacağı kariyer sohbetleri de düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Cuma günü saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, aralarında milli sporcular, temsilci gençler, engelli ve çalışan gençliği temsil eden gençler, sporcu gençler ve mektup yarışmasında derece alan gençlerden oluşan 350 kişilik heyeti kabul edecek. Kabulde temsilci gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gençlik Bayrağı'nı takdim edecek.

Temsilci gençler, saat 11.00'de de Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edilecek.

Gençlerden şehitlere mektup

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Yarışması" ödül töreni de Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında, Bakan Kılıç'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

15 Temmuz darbe girişiminin gençler tarafından unutulmaması amacıyla düzenlenen ve gençlerin 420 bin mektupla şehitlere vefasını sunduğu yarışmada, 13-17, 18-21 ve 22-29 yaş kategorilerinde ilk 3'e girenler, ödüllerini 19 Mayıs'ta Bakan Kılıç'tan alacak.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası etkinlikleri, temsilci gençlerin 20-23 Mayıs'ta Bursa ve Çanakkale gezisiyle son bulacak.

Muhabir: İlknur Çetinbaş

Kaynak: AA