Twitter'daki iddialarıyla uzun süredir Türkiye'nin gündemindeki yerini koruyan 'Fuat Avni' isimli hesabın, bugün seçimlerde yaşanan şaibelere karşı günler öncesinden uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

"İlçelerden merkeze sonuçlar gönderilirken hile yapılıp yakın partinin oyu örneğin 450 iken 45 yazılacak. Fark edilirse hata oldu denilecek" şeklinde bir tweet atan Fuat Avni'nin bu iddiasının 30 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde gerçekleştiği görülüyor.

SALICI: 101 OY 1 OLARAK YAZILDI

Sandıkta yaşanan yolsuzluklar hakkında bir basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'un Kağıthane ilçesindeki 1033 nolu sandıkta CHP'nin belediye meclis oylarının 101 olarak yazıldığının ancak tutanağa 1 olarak geçirildiğini açıkladı.

ÇANKAYA'DA DA AYNISI OLDU

Salıcı'nın bu açıklamasının ardından Fuat Avni isimli hesabın günler öncesinden gönderdiği bu tweet akıllara geldi. İstanbul'un yanı sıra aynı olayın Ankara'daki seçimlerde de yaşanması özellikle CHP'nin çok güçlü olduğu Çankaya'da birden fazla sandıkta bu duruma rastlanması soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

CUMHURİYET