ABD, Esed rejiminin Suriye'de yeni bir kimyasal silah saldırı hazırlığı içinde olduğuna ilişkin yazılı açıklama yapmasının ardından, New York Times gazetesi bu konu ile alakalı çarpıcı bir yazı yayımladı.

ABD YENİ BİR SALDIRI İÇİN ZEMİN HAZIRLIYOR İDDİASI

Gazete, Esed rejiminin bir başka kimyasal silah saldırıya hazırlanıyor gibi göründüğü yönündeki Beyaz Saray açıklamasının, ABD'nin Suriye'yi yeniden vurma ihtimaline zemin hazırladığı iddia edildi.

Haberin devamında, Suriye rejiminin kimyasal saldırı hazırlığında olduğu biçimindeki açıklamayı yayınlamaya gereksinim duymasının nedeninin belirsiz olduğu ve ABD'nin Suriye'ye yönelik yeni bir askeri saldırı ihtimalinin hazırlığı için tasarlanmış gibi göründüğü öne sürüldü.

BEYAZ SARAY'IN 'KİMYASAL SALDIRI' AÇIKLAMASI

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Suriye'de yeni bir kimyasal silah saldırısı hazırlığı olduğuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD, Esed rejimi tarafından, masum çocuklar dahil kitlesel sivil ölümlerine neden olabilecek muhtemel bir kimyasal silah saldırısı hazırlıklarının olduğunu tespit etmiştir. Bu hazırlıklar, 4 Nisan 2017'deki kimyasal silah saldırısından öncekilere benzemektedir. Ancak eğer Bay Esed, kimyasal silahlar kullanarak yeni bir kitlesel ölüm saldırısı düzenlerse, o ve ordusu bunun bedelini ağır ödeyecektir." ifadelerine yer verilmişti.

ABD DONANMASI 7 NİSAN'DA REJİMİN HAVA ÜSSÜNÜ VURMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump, Esed rejiminin 4 Nisan'da Han Şeyhun kasabasında kimyasal saldırı gerçekleştirmesinin ardından, Suriye'deki bir hava üssüne füze saldırısı düzenlenmesini emretmişti. ABD donanması tarafından 7 Nisan'da Akdeniz'den fırlatılan 49 Tomahawk Suriye'deki El Şayrat üssünü vurmuştu.

ABD bu hava saldırı ile rejim güçlerini ilk kez doğrudan hedef almıştı.

Kaynak: HABER7.COM