FETÖ, PERSONELİNE ROTASYON UYGULAMIŞ

FETÖ Terör Örgütüyle irtibatı nedeniyle kapatılan kurumlarda çalışan kişilerin, geçmişte çalıştıkları kurumların da, FETÖ terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı yerler olduğu görülmektedir.

FETÖ terör örgütüyle ilgili yapılan araştırmalarda, bu kurumlarda çalışan şahıslar, kurumlarda çalışmaya başladıkları tarihi "atanma" tarihi olarak ifade etmektedir.

Özel sektörde iş akdi sözleşmelerinde genelde "çalışan", "personel", "hizmetli" tabirleri kullanılmasına ragmen FETÖ'ye bağlı özel kurumlarda çalışan personelin iş akdi sözleşmelerinde "memur" tabiri kullanılmıştır.

Yapılan araştırmalarda FETÖ terör örgütünün, örgüt elamanı kalifiye personelini (kendi tabirleriyle memurlarını) kendisine ait kurum ve işyerlerinde zorunlu yer değiştirmeye (rotasyon) tabi tuttuğu görülmektedir. Örgütün kalifiye elemanlarını değişik iş kollarında çalıştırarak tecrübe sahibi olmasının amaçlandığı anlaşılmaktadır. Örneğin bir yerde, mali müşavirin yanında çalışıyor kişi, bir süre sonra bir başka işyerinde örneğin yayıncılık yapan bir firmada, eğitim kurumunda çalıştırdıkları görülmektedir.

SGK'NIN ÇABASIYLA İLİŞKİ AĞI ÇÖZÜLEBİLİR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarından az bir çabayla örgüt mensubu kalifiye personelin çalıştığı kurumlar ve işyerleri takip edilerek örgütle bağlantılı bütün kurum ve işyerleri, serbest meslek mensupları tespit edilebilir.

Yapılan araştırmalarda, Savcılıklarca ve diğer bazı kurumlarca SGK'dan bilgi talepleri olduğu, ancak bu kapsamda bir çalışmanın yapılmadığını öğrenmiş bulunuyoruz.

ROTASYONA TABİ TUTULUP KAMUDA ÇALIŞAN PERSONEL VAR MI?

17-25 Aralık darbe süreci ve sonrasında gelişen olaylar ve oluşan kamuoyu sonucunda FETÖ'nün gelirlerinde önemli bir daralma olmuştur.

Bu nedenlerden dolayı FETÖ bu dönemde bir çok kalifiye elamanlarını kamuya transfer etmiştir.

Bu şahısların geçmişte çalıştıkları işyerlerine bakıldığında çalıştığı tüm işyerlerinin FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı işyerleri olduğu ancak bir süre sonra kamuya transfer olduğu görülmektedir.

Özellikle; FETÖ'ye bağlı avukatlar veya bunların yanında çalışan avukat veya stajyer avukatların Hazine Avukatı olduğu, FETÖ'nün eğitim kurumlarında çalışanların ise belediyelere, üniversitelere ve Milli Eğitim Bakanlığına geçtiği düşünülmektedir.

Kendini gizlemek için her yönteme başvuran FETÖ'nün bu ilişkiler ağının çözülmesi için, SGK'nın bir yazılım yapması ve kapatılan FETÖ şirket çalışanlarının kimler olduğunun, rotasyona tabi tutulup tecrübe sahibi yapılıp yapılmadığının ve bu tespit sonrasında bu personelden kamuda çalışan olup olmadığının tespiti gerekmektedir.

www.haberler.com