İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunduğu gerekçesiyle kayyum atanan İsim Tescil İnternet Teknolojileri AŞ'nin Üsküdar'daki merkezinde örgüte "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yapmak üzere bir araya geldikleri iddia edilen şüphelilere yönelik hazırlanan fezlekede, beyanı alınan gizli bir tanığın örgütün firmadaki faaliyetlerine ilişkin detaylı anlatımları yer aldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan fezlekede, beyanına yer verilen gizli tanık "Mushap", İsim Tescil İnternet Teknolojileri AŞ'nin Türkiye'nin en büyük isim ve hosting firması olduğunu anlattı.

Türkiye genelinde yaklaşık 300 bine yakın müşterisi, 500 binin üzerinde de domain ve hosting barındıran firmanın bu sektörün lideri olduğunu aktaran gizli tanık, "Bu şirketin yeri Üsküdar Bulgurlu'da olup, kamuoyunda FETÖ örgütü olarak bilinen Paralel Yapının İstanbul'u eyalet eyalet, bölge bölge böldüğü Kadıköy, Üsküdar ve Acıbadem bölgelerini kapsayan eyaletin ana finansör firması İsim Tescil İnternet Teknolojileri AŞ'dir." ifadelerini kullandı.

Gizli tanık "Mushap", her haftanın salı günleri bu firmada paralel yapı mensuplarının Abdullah Büyük'ün önderliğinde toplantılar yaptıklarını, bu toplantılarda kimin ne kadar kurban ve burs parası vereceği, Zaman ve Bugün gazetelerinin abone sayılarının artırılması, üye bulunması gibi konuların karara bağlandığını, Amerika'dan bizzat Fetullah Gülen'in ses ya da görüntülü videolarının izlendiğini kaydetti.

"Birçok kişinin özel bilgileri firma aracılığıyla kontrol edilmektedir"

Firmanın, domain ve hosting sektöründe Türkiye lideri olduğunu belirten gizli tanık, şu bilgileri verdi:

"Malum paralel yapı operasyonlarından önce, kaymakamlıklar, belediyeler gibi birçok kamu ve kuruluşları bu firmadan hosting hizmeti almaktaydı. Teknik yönden bu şu anlama gelmektedir. Herhangi bir kaymakamlık mailleri, mail ortamında yapılan tüm yazışmalar bu firmanın sunucuları vasıtasıyla yapıldığından istenilen mailler okunabiliyor ve bir örneği halen paralel yapı mensuplarınca saklanmaktadır. Gerekli olduğunda da istihbari amaçlı örgüt tarafından kullanıldığına neredeyse eminim. Hatta basından ABD'de kurulduğunu duyduğum FETÖ örgütünün istihbarat ofisine bu mailerin anında ulaştırıldığını da düşünmekteyim. Bugün basında 'Fuat Avni' diye bilinen bu örgütün sosyal sayfa fenomeninin de bilgi kaynağı olarak altyapı oluşturmaktadır. 300 bin olan müşterilerinin, 500 bin sayısı ile aldığı bilişim hizmetlerinden dolayı birçok kişinin özel yazışmaları, özel bilgileri, şirket sırları da bu örgüt tarafından bu firma aracılığıyla kontrol edilmektedir. Hatta araştırılırsa bilişim hizmeti alan bu şirketlerin mali olarak himmet parası adı altında bir ödemeleri var ise kesinlikle özel maillerden elde ettikleri bilgilerin şantaj olarak gösterilerek elde edildiğini bu şirkette geçirdiğim çalışma sürecinden ve gördüklerimden değerlendirmekteyim."

Gizli tanık, mütevelli heyetine giren kişilerin dindar olmasının çok önemli olmadığını vurgulayarak, "Toplantıya başlarken bir kutu koyulur. Buraya içinden gelen 100-200 lira civarında para hayır olarak toplanır. Her hafta çetele tutarlar kimin ne kadar nafile ibadet ettiğini belirlerlerdi. Mesela Ferhat Tunalı ismini kullanan Abdullah Büyük'ün, Fetullah Gülen'den gelen talimatla toplu bir şekilde hareket edilerek Twitter da 'dersanemi kapatmayın' şeklinde tweetler atılması bu toplantılarda alınan kararlardan birisidir." ifadelerini kullandı.

Bu toplantılarda, 17-25 Aralık'la ilgili bir veya iki basımlık siyasi içerikli bir mecmua bastırdıklarını anlatan gizli tanık, bu gazetenin Türkiye genelinde gizli bir şekilde tüm mütevelli heyetine dağıtıldığını kaydetti.

Gizli tanık "Mushap", 7 Haziran'daki seçimlerde mütevelli heyetleri toplantılarında imamların iktidara yönelik suçlayıcı söylemlerde bulunduğunu belirterek, "Muhalefet partililerin Zaman gazetesi okuyarak sohbetlere katıldıklarını, Cihan Haber Ajansı'ndan imamlara basın kartı çıkartılarak seçimlerde CHP ve HDP sandıklarında resmen görev alınmasının sağlanacağını söylediler. Bu toplantıda Fetullah Gülen'in videosunda Cumhurbaşkanına 'Yezid' diyordu. 'Yezidi iktidar etmemek için batıda CHP'ye, doğuda HDP'ye oy verilmesini' bizzat Fetullah Gülen videoda söyledi. Ben bu videoları defalarca o heyette izledim. Ancak MHP’ye giderek aynı talepte, imamlar bulunduklarında, bu HDP'ye oy verme konusunda MHP tabanı ile anlaşamadıkları için toplantılarda artık MHP'ye de hakaret edilmeye başlanmıştı." bilgisini verdi.

"Mütevelli toplantıları tüm Türkiye'de salı günleri yapılır"

Mütevelli heyet toplantılarının tüm Türkiye'de salı günleri yapıldığını kaydeden gizli tanık "Mushap", "Bir kişi mütevelli heyetine yeni giriyorsa ona seccade, cübbe, tespih, Kur'an-ı Kerim hediye edilir. Eğer katılan kişi çok büyük bir iş adamı ise o kişiye verilen seccade tespih, takkenin Fetullah Gülen'den geldiği ve bizzat onun tarafından hediye edildiği söylenir ki bu örgüt içi bir ritüeldir." ifadelerini kullandı.

Gizli tanık, mütevelli heyetleri programının çok sıkı olan ve sürekli devamlılık isteyen bir yapı olduğunu belirterek, "Bu toplantılara 'anneniz, babanız aynı anda ölmediği sürece gelmek zorundasınız' derler. Bu talimatın bizzat Fetullah Gülen tarafından verildiği aktarılır. Mütevelli heyetine yükseltilen kişiye burada artık sorumluluklar verilir. Burada da başarılı olan kişilerin de daha üst sınıf mütevelli sınıfına geçerek yeni iş imkanları ve güçlü olarak şirketlerle ticaret yapması yani büyümesi sağlanır. Buradaki başarıların da devam etmesi durumunda kişinin sonu gelmeyecek bir zenginlik ve ferah ortamı sağlayarak bu kişiler cemaatin kasası haline gelmektedir." dedi.

Örgütte hiçbir mütevellinin imamlık vasfına geçemediğini ve yönetici olamadığını anlatan gizli tanık, "Zaten manevi açıdan çok iyi derecede olsalar bile ekonomik durumu iyi değilse mütevelli olamayacağı gibi özel yetiştirilmemişse örgütte yönetici vasfına getirilmez. İşin özü cemaatin sürekli yeni insanlar kazanarak genişleme çabasının gerçek maksadı dini bir faaliyet olmayıp tamamen maddi kaynaklarını arttırmaktır. Dini faaliyetleri ise insanların sahip oldukları imkanları örgütün amaçlarına yönlendirmek için kullanılan bir araçtan ibarettir." bilgisini verdi.

Örgütün gizli toplantılarını yaptığı mekanlar

Öte yandan gizli tanık "Mushap"ın örgütün gizli toplantılarını yaptığı mekanların yerini ve içeriğini anlattığı beyanı da fezlekede yer aldı.

Acıbadem'de bulunan Alperen Öğrenci Yurdu'nun en üst katında toplu şekilde toplantıların yapıldığını anlatan gizli tanık, kurban zamanı eyalete ayrılan bölgeden alınan tüm etlerin burada toplandığını söyledi.

Gizli tanık, örgütün basın yayın üssü olarak nitelendirdiği ve ismini hatırlamadığını belirttiği Külliyede, yurt içi ve yurt dışından öğrenci adı altında getirilen şahıslara profesyonel olarak "cemaate hizmet imamlığı eğitimi" verildiğini, yetiştirilen kişilerin tekrar yurt içi ve dışında görevlendirildiğini, bu Külliyede yetiştirilen imamların aynı devlet kademesi gibi yurt içi ve yurt dışı tayin atamalarını yaptıklarını anlattı.

Büyük toplantıların organize edilerek örgütün kararlarının alındığı FEM Okulu Kayışdağı'na ilişkin bilgiler de veren gizli tanık, en son dershanelerin kapatılması sırasında yine propaganda amaçlı konuşmalar yapıldığını dile getirerek, "Bu toplantıda tüm Anadolu yakası heyetleri vardı. Yaklaşık 600 kişilik grupta herkes rastgele boş bulduğu yere oturmaktaydı. Bu konuşma sonrası cemaatte samimi inanan kişiler 'biz hizmet için buradayız, boş verin siyasetçileri bunları konuşmayın' diye tepki gösterdi ve durumun farkına varan benim gibi kişilerin cemaatten ilk kopuşu başlamıştı." ifadelerini kullandı.

Gizli tanık, İsim Tescil İnternet Teknolojileri AŞ'nin ise aynı şekilde gizli toplantıların, görüşmelerin yapıldığını, güvenli üs olarak görülen binada ortam dinlemesi yaptıklarını, cemaatin finans ayağının burada döndüğünü, himmet adı altındaki toplanan paranın aklandığı bir yer olduğunu aktardı.

Yenisahra'da bulunan TUSKON'a bağlı İş Adamları Derneğinde de himmet toplantılarının yapıldığını belirten gizli tanık, yine Acıbadem'de bulunan 7 öğrenci evinde aynı faaliyetlerin yapıldığını, üs düzey bürokrat, asker, polis, savcıların geldiği toplantılarda ise örgütte güvenilir ailelerin evlerinde buluşma sağlandığını, bu buluşmaların aynı evlerde kesinlikle tekrarlanmadığını, buluşma sırasında ise evin ailesinin toplantı süresince evden ayrıldığını anlattı.

Gizli tanık "Mushap", bu yerlerin dışında örgütün, bazı otellerde de toplantılar yaptığını belirterek, bu toplantılara ailelerin eşleri ile katıldığını, burada seçilecek toplantı odasının ise kameralı olmamasına dikkat edildiğini kaydetti.

Muhabir: Filiz Kınık

Kaynak: AA