Fenerbahçe Yönetim Kurulu, TFF'nin sarı lacivertlileri Şampiyonlar Ligi'nden men etmesinin ardından,Tahkim Kurulu'na başvurdu.

Fenerbahçe'nin avukatlarından gelen açıklama şöyle:

"Biz Türkiye Futbol Federasyonu'nun özerk olduğunu zannediyorduk, ama değillermiş. TFF'nin Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etme hakkı yoktur.  Hakkımızı her yerde arayacağız, Fenerbahçe'nin kim olduğunu görecekler." 

TFF, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklama Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağını açıklamıştı. Bu kararın ardından da UEFA, Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'nin gruplarına dahil etmişti.

Fenerbahçe Kulübü'nden dün yapılan açıklamada, "Kulübümüz avukatları bugün sabah saat 09:00'da TFF Tahkim Kuruluna kulübümüz ile ilgili olarak alınan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması başvurusunda bulunacaktır. Kulübümüze tanınan sürenin de kısıtlı olmasını TFF'nin göz önüne alması ve Şampiyonlar Ligi kura çekiminden önce başvurumuzu değerlendirmesini bekliyoruz" ifadeleri kullanılmıştı. (ntvspor