ANKARA - Duygu Yener

Bilkent Şehir Hastanesinin devreye girmesiyle trafik yoğunluğunun daha da artacağı öngörülen Eskişehir yolunda trafiğin rahatlatılması amacıyla ODTÜ ve Bilkent kavşaklarına 3'er köprü, alt geçit ve menfez ile 1 tünel inşa edilecek.

AA muhabirinin Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, birçok kamu kurumu binasının da bulunduğu Eskişehir yolunda, Bilkent Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte artacağı tahmin edilen trafik yoğunluğuna karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ev sahipliğinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Kadir Serdar Taflan ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ilgili genel müdürler ile karayollarından yetkililer, şehir hastanesine erişimi kolaylaştıracak önerileri ele aldı.

Toplantıda, günlük 100 bin kişilik sirkülasyonun olacağı değerlendirilen Bilkent Şehir Hastanesi trafiği için "5 aşamalı" projenin uygulanmasına karar verildi.

"32 kilometre yol yapılacak"

Buna göre, Bilkent Şehir Hastanesine gidiş esnasında yaşanabilecek trafiği çözüme kavuşturacak projenin ilk aşamasında, ODTÜ ve Bilkent kavşaklarına 3'er köprü, alt geçit ve menfez ile bir tünel yapılacak, Eskişehir yolunda çeşitli düzenlemelerle iyileştirme sağlanacak.

Projenin 2'nci aşamasında, Hacettepe Üniversitesi Kavşağı ve Sabancı Bulvarı'na 4 köprü, 2 alt geçit ve 1 menfez inşa edilecek. 3'üncü aşamada, Ankara Bulvarı 2 köprü ve 5 alt geçitle rahatlatılacak. 4'üncü aşamada, ODTÜ Kavşağı'na tünel bağlantısı sağlanacak. Son aşamada ise İncek Bulvarı bağlantısı gerçekleştirilecek.

Toplamda 32 kilometrelik yeni yol yapılacak olan projeyle çevre düzenlemesi, yaya üst geçitleri ve yaya yolları gibi hem araç hem de yaya trafiğini rahatlatacak uygulamalar hayata geçirilecek. Böylece Eskişehir yolunda oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilerek, hastaneye başta şehir içi olmak üzere Ankara'nın dört bir yanından ve çevre yolundan en hızlı şekilde ulaşım sağlanacak.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi için uygulamaya konulacak olan proje ile 700 milyon liralık yol yatırımı, başta şehir hastanesi ziyaretçileri üzere Ankaralıların hizmetine sunulacak.

Toplantıya katılan yetkililer, bağlantı yolları ve çevre düzenlemesi projesinin sadece entegre sağlık kampüsü için değil, Ankara trafiği için de ciddi rahatlama sağlayacağını ifade etti. Yapımı planlanan köprü ve tüneller, Bilkent Şehir Hastanesi ile eş zamanlı olarak hızlı bir şekilde inşa edilip hizmete alınacak.

Kaynak: AA