ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 91 eski Hava Harp Okulu öğrencisi ile 2 eski subay hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek.

  • 91 Hava Harp Okulu öğrencisi ve 2 komutan hakkında iddianame hazır

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamedeki sanıklardan 91 eski Hava Harp Okulu öğrencisi tutuksuz, 2 eski subay ise tutuklu yargılanıyor.

İddianamede, 15 Temmuz'da paraşüt eğitimi için Ankara'daki Kara Harp Okulu Komutanlığında bulunan ve olay gecesi helikopterle 6 seferde Etimesgut 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığına nakledilen 91 Hava Harp Okulu öğrencisi ile bu öğrencilerin nakilleri konusunda emir veren komutanları Kenan Baştuğ ve Hüseyin Ergezen için "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olma", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünün "müşteki" olarak yer aldığı iddianamede, Kara Harp Okulunun olay gecesi toplanma ve nakil merkezi olarak kullanıldığı, başka bir kurs için okulda bulunan 27 subay adayının Türk Telekom'a, 155 subay adayının ise Genelkurmay Başkanlığına nakledildiği, şüpheliler Kenan Baştuğ ve Hüseyin Ergezen'in de "paraşüt atlayışı eğitimi" adı altında Ankara'ya getirilen şüpheli öğrencilere, Etimesgut 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığına nakil için toplanıp helikoptere binmeleri konusunda emir verdikleri öne sürülüyor.

Öğrencilerin, Kara Harp Okulundan Etimesgut 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığına nakillerinin güvenlik gerekçesiyle yapılmasının söz konusu olamayacağı ifade edilen iddianamede, Harp Okulunun herhangi bir saldırıya uğramadığı, içeride bir tane dahi silah patlamadığı ve okulda herhangi bir ölüm veya ateşli silah yaralanmasının olmadığı belirtildi.

Kaynak: AA