KAYSERİ - Müzahim Zahid Tüzün

Kayseri'de eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler, büyük bir özveri ve emekle yaptıkları 40 kuş evini kentteki çeşitli alanlara yerleştirdi.

Kış mevsiminde kuşların sığınacak bir yuvaları olmasını isteyen engelli öğrenciler, aldıkları malzemelerle ahşap kuş evleri yaptı. Öğrenciler daha sonra fırçalarla boyadıkları kuş evlerinin üzerine kendi isimlerini yazdı.

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle yaptıkları kuş evlerini ilk olarak polis ağabeyleri eşliğinde oyunlar oynayarak kendi okullarının bahçesine asan öğrenciler, daha sonra kentteki çeşitli noktalara da yerleştirdi.

Proje sorumlularından polis memuru Murat Kalpakçı, engelli öğrencileri topluma kazandırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Kentte faaliyet gösteren özel eğitim merkezlerinde okuyan özel eğitime muhtaç 130 çocuğumuz bu faaliyetin içerisinde yer aldı. Özel eğitime muhtaç gençlerimize fırsat verildiği zaman neleri başarabileceklerini bu faaliyet kapsamında net olarak gördük. Bir hayvana, canlıya yuva ve yardım yapmak onların ruhunda çok derin heyecanlar meydana getirdi. Kuş evlerinin montajını yaparken çocukların zaman zaman sevinç çığlığı attıklarını duydum. Çok mutlu oldular."

"Ben de çocuğum da çok sevindik"

Hacı Mustafa Postaağası Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Akdeniz de "Çocuklarımızın bu projenin üstünden geleceğine inanıyorduk. Sonuç olarak da öyle olduğunu gördük. Bu bir sosyal sorumluluk projesiydi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklarımızın hayata tutunabilmesi ve hayatta bir iş yapabilme becerisini göstermeleri için bir fırsattı. Bu fırsatı güzel değerlendirdiğimiz kanaatindeyim. Engelli grubuna fırsat verildiğinde neler başarılabileceğinin güzel bir örneği olduğunu düşünüyorum."

Hacı Mustafa Postaağası Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi 12. sınıf öğrencisi Erdoğan Ceviz de "Kışın kuşlar üşümesin diye, kışın soğuk olduğu zaman kuşlar yuvalara girsin diye kuş evi yapıyorum." dedi.

Öğrenci annesi Binnaz Tınaz ise "Ben de çocuğum da çok sevindik. Böyle bir projenin gerçekleştirilmesinden dolayı mutluyuz. Projenin gerçekleşeceği günü oğlum çok bekledi. Kaç gündür 'Anne bugün de yapmadık ne zaman yapacağız' diye sordu." diye konuştu.

Kaynak: AA