Konya’daki özel bir engelli bakımevinde bir süre görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı, bakımevinde şahit oldukları hakkında Bakanlığa şikayette bulundu.Konya'daki özel bir engelli bakımevinde personelin, hastaların vücutlarında sigara söndürüp dövdüğü iddiaları sonrası geçtiğimiz yıl soruşturma başlatılmıştı.Soruşturma kapsamında; engelli hastaların işçi gibi çalıştırıldığı, sahte faturalarla devletin verdiği harçlıklara el konduğu iddiaları üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de çalışma başlatmıştı.

ESKİ ÇALIŞANI DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesindeki 40 çalışanı bulunan yaklaşık 160 engellinin kaldığı özel bakım ve rehabilitasyon merkezindeki usülsüzlük iddiaları ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Ali Şahin bir dönem çalıştığı bakımevinde şahit olduklarını Bakanlığa şikayet etti.

Ali Şahin bir dönem çalıştığı bakımevinde şahit olduklarını Bakanlığa şikayet etti.

Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yaptığı özel bakım ve rehabilitasyon merkezinde çalıştığı döneme ait tutanak tutan Ali Şahin isimli vatandaş merkezde yaşananlarla ilgili şikayette bulundu.

ENGELLİLER İÇİN HARCANMASI GEREKEN PARALAR ASLINDA ONLAR İÇİN HARCANMAMIŞ!

Engelli bireylerin gıda harcamaları üzerinden ve onlar için düzenlenen gezi turunun ardından usulsüz fiş kaydı yapılarak devletin engelliler için verdiği  harçlıkların kesildiğini, kendisi ile beraber görevli personelin farklı işlerle görevlendirilerek hastalarla ilgilenilemediğini belirten Şahin, zaman zaman da engellilere görev verilerek çalıştırıldıklarını iddia etti.

TAZYİKLİ SU İLE TOPLU YIKAMA!

Uzman Şahin, engelli hastaların haftalık banyolarında da, 1 saat kadar kısa bir süre içerisinde yaklaşık 50-60 kişinin tazyikli su ile yıkandığını ileri sürdü.
Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Şahin benzer iddialarla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/engelli-bakim-evi-calisanindan-yeni-iddialar-2560139/