Başbakan Yardımcısı Babacan "Mecliste reformlar var. Yeni emeklilik planı söz konusu. Hükümetin ortak ödeme sistemi devreye girecek" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin çok önemli bir değişim süreci geçirdiğini, ekonomide yakaladığı dinamizmle küresel bir oyuncu konumunda olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Babacan, ''Mecliste bir takım reformlar var. Yeni emeklilik planı söz konusu. Hükümetin ortak ödeme sistemi devreye girecek. Sermaye piyasaları için yeni reform var. Birkaç hafta içinde bununla ilgili yeni bir tasarı meclise gönderilecek'' dedi.

Babacan, ''2012 yılında eskiye kıyasla yüzde 4'lük bir büyüme var. Avrupa içinde oldukça yüksek bir büyüme oranı ama bizim açımızdan önceki 3 yıla kıyasla daha düşük bir büyüme. Burada sürdürülebilirliği sağlamaya ve ekonomiyi yeniden dengeye oturtmaya çalışıyoruz'' dedi.

Ali Babacan, Türkiye'de bütçe açıkları ve kamu borçlarının düşük olduğunu belirterek, ''Dolayısıyla vergilerin Türkiye'de düşük seviyede kalmasını bekliyoruz. Hatta seçilen bazı alanlarda, sektörlerde bütçemiz elverdikçe vergi oranlarını aşağı çekmeye çalışacağız. Bazı alanları öncelikli olarak belirledik. Önümüzdeki birkaç sene içinde bu düzenlemeler yapılacak'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, ''Bütçemiz el verdiği sürece, bazı seçilmiş alanlarda ve sektörlerde vergi oranlarını düşürmeyi planlıyoruz. Aslında çok umut vaad etmek istemiyorum bu alanda. Çünkü çok hassas bir konu. Ancak bazı belirlenmiş alanlarda vergileri azaltmayı planlıyoruz önümüzdeki birkaç yılda'' dedi.



Kaynak : http://www.internethaber.com/meclis-emeklilik-sermaye-ali-babacan--424404h.htm#ixzz1uMp1h9pt