General Electric Power İcra Kurulu Başkanı (CEO) Steve Bolze, evren genelinde 1,2 bilyon insanoğlunun elektriğe erişemediğini, 2 bilyon insanoğlunun da erişiminin hudutlu bulunduğunu bildirdi.

Bolze, IHS CERAWeek Enerji Konferansı'nda meydana getirdiği konuşmada doğacak 20 yılda global canlılık talebinin yüzdelik 50 artacağını belirterek, bunu istikbal etmek düşüncesince büyümekte bulunan devletlerin canlılık istihsal planlarına 30 trilyon dolar, ümranlı devletlerin ise 8 trilyon dolar envestisman yapması icap ettiğini söyledi.

Özellikle Endonezya, Pakistan ve Ortadoğu ülkelerinin canlılık taleplerinin artacağını vurgulayan Bolze, önümüzdeki 20 yılda, büyümekte bulunan devletlerin hep canlılık tüketiminin, global canlılık talebindeki payının yüzdelik 70'in ilişkin çıkacağını dile getirdi.

'Şu anda evren genelinde 1,2 bilyon insanoğlunun elektriğe erişimi yok. 2 bilyon insanoğlunun da erişimi sınırlı' ifadelerini kullanan Bolze, şu değerlendirmeyi yaptı:

'İnsanların elektriği olmayınca, internete ve teknolojik yeniliklere de erişimi olmuyor. Bu gestalt inovasyon yapılmasını engelliyor. Yani şu anda dünyada 2 bilyon insanoğlu yeniliklere kapalı. Bence bu erke dünyasının karşısındaki en iri problem. Bu gestalt girişimcilik çabalarımızın da ötesinde. Bunu geçmek düşüncesince eğitim, açıkça fikirlilik ve acemi teknolojiler gerekiyor.'

Kaynak: AA