ANKARA - Zeynep Akyıl/Bahattin Gönültaş

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel ekonomi, Türkiye ekonomisi ve 2018 yılı beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa ve Orta Asya (ECA) bölgesinde bu yıl büyümenin yüzde 2,2 ile son 6 yılın en güçlü performansını göstermesinin beklendiğini ifade eden Zutt, bu büyümede sanayi üretimindeki ve ihracattaki artışın etkili olduğunu söyledi.

Zutt, birçok ülkede güçlü büyümeye, enflasyonun normalleşmesi, işsizliğin azalması ve ılımlı mali açıkların eşlik ettiğini vurgulayarak, Türkiye'nin de geçen yılki zorlu iç ve dış koşullardan sonra, bu yıl çok güçlü bir ekonomik toparlanma süreci yaşadığını dile getirdi.

Hükümetin önemli mali teşvikleri ve artan dış talebin bu güçlü toparlanmayı desteklediğini anlatan Zutt, bu yılın 9 ayında Türkiye ekonomisinin yüzde 7,4 büyüdüğünü hatırlattı.

Zutt, orta vadede daha sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin gerçekleşmesi için, sağlam makroekonomik politikalara daha geniş yapısal reformların eşlik etmesi gerektiğini ifade ederek, "Yeni büyüme modeli daha güçlü özel yatırımlara, şirket düzeyinde verimlilik artışlarına ve daha iyi kaynak tahsisine dayanmalıdır. Türkiye'de yapısal reformların hızlandırılması, yatırımcı güvenini tazelemek, kırılganlıkları azaltmak, verimliliği artırmak ve büyümeyi desteklemek için kilit rol oynayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA