Dolar/TL, toptan piyasalarda kalan dolar talebi ile 3,04'ün üstünü gördü.

Başta Çin peyda etmek kıl payı toptan hesaplı aktiviteye bağlı endişeler ve piyasalarda kalan volatilite, yatırımcıların riziko iştahını azaltırken dolara bulunan ilginin de yükselmesine hastalık oluyor.

ABD Merkez Bankasının (Fed) evvel açıklayan 'Bej Kitap' raporu, ülkedeki sanayi, erke ve ekincilik sektörlerinin güçlenen dolar, düşüt yer yağı tutarları ve cılız istekten aksi etkilendiğini ortaya koydu. Raporda, getiri artım hızı açısından ehemmiyet haiz ecir ve eder artışının, kalan istihdama karşın düşüt kaldığına da ayraç edildi. Raporun açıklanmasının ardından, yer yağı fiyatlarındaki düşüşün sürmesi ile piyasalardaki riziko iştahının azaldığı ve sakıncasız dünya malı alımlarının güçlendiği görüldü.

Yatırımcıların sakıncasız liman arayışlarının etkisiyle, dolar gayrı kaslı iklim mal birimlerine üzerine umumi adına ufki birlikte ilerleyiş izlerken, büyümekte bulunan iklim mal birimlerin üzerine yükselişe geçti.

Dün 3,00 sınırına derece gerileyici dolar/TL bu seviyeden mevrut alımlarla yükselişe geçerek haset 3,0250 seviyelerinden tamamlamıştı.

Bugün Asya piyasalarında yükselişe sabık dolar/TL, en faziletkâr 3,0410'u gördükten sonraları şu dakikalarda 3,0370 seviyelerinden müşteri buluyor. Avro/TL ise Almanya'da açıklayan 2015 yılı GSYH'nın beklentiler doğrultusunda yüzdelik 1,7 artmasının arkası sıra en faziletkâr 3,3293'ü görmüş oldu ve 3,32'nin elden üstünde dengelendi.

Kaynak: AA