DİYARBAKIR

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinde manşet servis aracının geçişi esnasında teröristlerce bomba hamile vasıta ile meydana getirilen ve 7 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgilendiren 4 isim tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Merkez Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi'nde 5 çağ önce, terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine müteveccih sürdürülen icraat düşüncesince Diyarbakır'da iare yerine görevlendirilen personelin içre bulunmuş yer aldığı zırhlı servis aracının geçişi esnasında teröristlerce gerçekleştirilen, 7 manşet memurunun martir olduğu, 14'ü çırçıplak 27 bireyin yaralandığı saldırıyla ilgilendiren başlatılan anket bitmeme ediyor.

Soruşturma kapsamında, vakayla bağlantısı bulunmuş yer aldığı belirlenen 1 meşkûk hâlâ yakalandı.

Böylece saldırıyla ilgilendiren gözaltına tahsil edilen şüphelilerin sayısı 12'ye yükseldi.

4 isim tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca meydana getirilen açıklamaya göre, anket kapsamında gözaltına tahsil edilen 12 şüpheliden 9'u emniyetteki işlemlerinin arkası sıra savcılığa gönderildi.

Savcılık kabilinden ifadeleri tahsil edilen şüpheliler, tutuklanma istemiyle yasakçı mahkemeye irsal edildi.

Mahkeme, zanlılardan S.K. ile Z.Ö'yü 'devletin birliğini ve yurt bütünlüğünü bozmak' ve 'tasarlayarak eş öldürmek', Ç.İ. ile V.K'yi ise 'silahlı yıldırı örgütüne unsur olmak' iddiasıyla tutukladı. Mahkeme, N.K, F.K. ve E.K'ye adli arama hükümlerinin uygulanmasına ve A.A ile F.Ş'nin ise başıboş bırakılmasına değişmeyen verdi.

Olayla hevesi yer aldığı değerlendirilen 3 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: AA