DİYARBAKIR

Terör örgütü PKK ve hain saldırıları Diyarbakır'ın Hani ilçesinde miting ve yürüyüşle protesto edildi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Platformu ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde, vatandaşların katılımıyla düzenlenen "Teröre Lanet Şehide Saygı" mitinginde Türk bayrakları ile gerçekleştirilen yürüyüşle terör örgütü PKK'nın saldırıları kınandı.

Cuma namazının ardından ilçedeki Ulu Cami önünde bir araya gelen vatandaşlar, Hükümet Konağı'na kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Yüz metre uzunluğunda Türk bayrağı ile yürüyüş yapan vatandaşlar sık sık tekbir getirdi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", “Ya Allah Bismillah Allah-ü Ekber”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, "Kahrolsun FETÖ, kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP” sloganları attı.

Hükümet Konağı önünde, Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan mitingde, terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri ve siviller için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, terör örgütleri PKK, FETÖ, DEAŞ'ın bazı dış güçlerle Türkiye’ye diz çöktürmeye çalıştığını belirtti.

"Kürt halkının düşmanısınız"

Kürt ve Zazalar olarak PKK terör örgütü ve arkasındaki siyasi uzantıları bir kez daha Diyarbakır’dan lanetlediklerini ifade eden Sözen, şöyle dedi:

"Çanakkale’de ve Sarıkamış’ta atalarımızın önünde diz çöken hainler 35 yıldır sözde Kürt ve Zaza halkının hakkını savunuyoruz diye emperyalist güçlere taşeronluk etmektedirler. PKK terör örgütü ve arkasındaki siyasi uzantılara Diyarbakır’dan bir kez daha sesleniyoruz, Sizler asla Kürt değilsiniz, Müslüman değilsiniz. Sizler marksist, ateist, leninist bir düşüncenin ürünüsünüz. Şehirlerimizi, ilçelerimizi, köylerimizi, camilerimizi, okullarımızı yaktınız, hizmeti engellediniz, doktorları, hakim ve savcıları, polisleri, askerleri, güvenlik korucularını şehit ettiniz. Yetmedi ismi konulmamış kundaktaki bebeklerimizi katlettiniz. Bunu da, 'Kürt halkının hakkını savunuyoruz.' diye yaptınız. Siz Kürt halkının düşmanısınız."

Halk oylaması

Halk oylamasına değinen Sözen, "Doğusuyla, batısıyla, Türk'üyle, Kürt'üyle, Zaza'sıyla, Çerkez'iyle hep beraber 16 Nisan’da, 'Evet' diyeceğiz." diye konuştu.

Sözen, "Allah şehitlerimizin canlarını ve kanlarını vererek bize emanet ettiği bu ay yıldızlı bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanmasını nasip etsin." dedi.

Muhabir: Şükrü Gündüz

Kaynak: AA