ANKARA - ERTUĞRUL SUBAŞI

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) aracılığıyla 100'e yakın ülkeden gelen binlerce öğrenciye ilahiyat ve imam hatip eğitimi verirken, yurt dışında da binlerce öğrenciye dini eğitimi verilmesini sağlıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, TDV'nin iş birliğiyle 2012'de konuk öğrenciler ve görevlilere İhtisas Eğitim Projesini uygulamaya koydu.

Bu kapsamda halen İstanbul, Konya, Kayseri ve Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinde 88 öğrenci kursa devam ediyor. Bugüne kadar Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Moğolistan, Çin-Uygur, Bulgaristan, Kosova ve KKTC'den gelen öğrencilerden 2015 ve 2016 yıllarında toplam 32 kursiyer mezun oldu.

Mezun olan ve tamamına yakını ülkelerine dönen bu öğrenciler, memleketlerinde dini idareler ve eğitim kurumları tarafından istihdam edildi.

Ayrıca soydaş ve dindaşları bulunduğu ülkelerdeki dini idarelerin taleplerine binaen, konuk din görevlileri mesleki bilgilerinin geliştirilmesi amacıyla, başkanlık eğitim merkezlerinde hizmet içi eğitim kurslarına alındı.

Bu kapsamda 2015-2016 yıllarında Moğolistan, Kazakistan, Afganistan, Irak, Rusya ve Bulgaristan'dan gelen 170 din görevlisi için Bursa ve Ankara Eğitim Merkezlerinde hizmet içi eğitim kursu gerçekleştirildi.

Kaynak: AA