ANKARA - Aynur Ekiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Avrupa'da ve dünyadaki son gelişmeleri dikkate alarak, "İslamofobi ile Ortak Mücadele Stratejisi" belirlediklerini bildirdi.

AA muhabirine konuşan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının "İslamofobi ile Ortak Mücadele Stratejisi" hakkında bilgi verdi. Görmez, "Bu ortak strateji iki yönlü bir strateji. Birincisi bizatihi Avrupa'da yaşayan Müslümanların öncüleriyle birlikte yapılacak toplantılar, ikincisi ise Müslüman olmayan taraflarla da bir araya gelerek bu musibetin, kötülüğün dünyamızı teslim almaması için yapılması gerekenlerin ele alınacağı toplantılar." diye konuştu.

Bu stratejinin ilk toplantısını Diyanet İşleri Başkanlığının yabancı ülkelerde görevli bütün dini müşavirleri ve ataşelerinin katılımıyla Sakarya'da mayıs ayında gerçekleştireceklerini belirten Görmez, daha sonra da Avrupa'da büyük bir "Avrupa Müslümanları Buluşması" yapacaklarını açıkladı. Görmez, bu toplantılarda aldıkları kararlar çerçevesinde diğer dinlerin önderleriyle de bir araya geleceklerini söyledi.

"İslamofobi kötülüğüyle ilgili iki önemli gelişme var"

İslamofobinin geldiği noktanın kendilerini derin endişeye sevk ettiğini kaydeden Görmez, "İslamofobi kötülüğüyle ilgili iki önemli gelişme var. Birincisi fobi olmaktan çıkıp nefretin de ötesinde bir düşmanlığa dönüşmesi, ikincisi de medya ve siyaset alanından toplumsal katmanlara inmeye başlaması." dedi.

Görmez, bunu sadece Müslümanlarla değil, diğer dinlerin müesseseleri ve öncüleriyle de çok ciddi olarak konunun ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: AA