İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fetulahçı Terör Örgütünün(FETÖ) yurtdışı faaliyetleriyle ilgili önemli bilgilere ulaştı. FETÖ’nün yurt dışındaki okullarında yetiştirdiği diplomatları Türkiye’de bulunan yabancı ülke büyükelçiliklerinde görev almalarını sağladıktan sonra kirli işlerde kullandığı belirlendi. Savcılığın ulaştığı bilgilere göre FETÖ Arnavutluk, Makedonya, Pakistan, Kırgızistan ile Afganistan  elçiliklerine  özel yetiştirdiği mensuplarını diplomat olarak sızdırdı.

DİPLOMATİK AYAK

FETÖ topladığı milyarlarca dövizi devlet takibinden gizlemek için büyükelçiliklere sızdırdığı bu mensupları  üzerinden Almanya, Fransa ve İsviçre’ye kaçırdı. Örgüt aynı zamanda elçiliklerdeki mensuplarını kullanarak her türlü vize, yasadışı işlerini de organize etti.Savcılığın tespitlerine göre Ankara ve İstanbul’da belirli noktalarda toplanan paralar paketlendikten sonra dışarıda örgütün yabancı ülke elçiliklerinde çalışan FETÖ’cü personele teslim ediliyor. Diplomatik dokunulmazlığını kullanan FETÖ kuryesi rahat bir şekilde içi döviz dolu valizleri aranmadan gümrüksüz alana geçirttikten sonra parayı Almanya ve İsviçre’ye götürecek FETÖ abilerine teslim ediyor. FETÖ’nün 2011 yılından sonra ise kara para çıkışları için VIP’i bile kullandığı belirtiliyor. 

TEK TEK ANLATTI 

FETÖ’nün Atatürk Havalimanı imamı İlyas Yağmur, iddiaları doğrulayarak gün gün örgütün kara para akşını belgeledi. Büyükelçilik personeli üzerinden yapılan para kaçakçılığına dair örgüt yazışmaları ile bilgi notlarını teslim eden Yağmur, FETÖ’nün kara para akışı ile büyükelçiliklerdeki örgüt mensubu personelin operasyonlarını tek tek anlattı. Yağmur örgütün sadece ABD’ye resmi kanallardan para gönderdiğini tüm illegal para akışlarının ise havalimanında büyükelçilik görevlileri kullanılarak yapıldığını söyledi. Yağmur, paraların burada kargolandıktan sonra büyükelçililerdeki örgüt mensupları üzerinden yurtdışına kaçırıldığını söyledi.  

Star

Kaynak: HABER7.COM