İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli tutuklu 19 askerin, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan, 15'er yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdullah Bağcı, Ahmet Erdiç, Ali Erkan Katrancı, Aydoğan Ayvaz, Cihan Özdemir, Cüneyt Demir, Dündar Yıldız, Erkan Kazıcılar, Ertuğrul Aslan, Fatih Kaya, Habib Gürkan Başova, Hakan Dikiciaşık, Hasan Sincar, Hilmi Kendircioğlu, İbrahim Çiftçi, İbrahim Düger, İsa Yaşar ve İsmail Demir ile tarafların avukatları katıldı.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü ve Ergün Güçlü tarafından hazırlanan iddianamede, darbe girişimi sonrasında terör örgütünün Silahlı Kuvvetler ve diğer devlet kurumlarındaki mensuplarının deşifresine yönelik soruşturmaların ülke genelinde yaygınlaştığı, örgütle iltisakları tespit edilen kişilerin ihraç edildiğinin anlaşıldığı ancak özellikle Silahlı Kuvvetler açısından örgüte mensup bir kısım asker şahısların darbe girişimine iştirak etmediğinin tespit edildiği vurgulandı.

İddianamede, Genelkurmay Başkanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığının 07 Kasım 2016 tarihli yazısı ile FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca münhasıran kullanılan kriptografik haberleşme programlarından "ByLock And Chat" isimli programı kullandıkları tespit edilen şahıslar hakkında soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Söz konusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığından görevli 18 şüphelinin ByLock kullanıcısı olduğu, bu şüphelilerden 3'nün eşinin de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada şüpheli olarak yer aldığı ifade edilerek, şüphelilerin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Muhabir: Muhammed Enes Can,Mustafa Hatipoğlu,Murat Kaya

Kaynak: AA