ANKARA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet gazetesinin Ankara Temsilciliğini ziyaret etti.

Gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile görüşen Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, dayanışma ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türkiye'de uzun süredir Anayasa, evrensel hukuk ilkeleri ve kanunların askıya alındığını ileri süren Demirtaş, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığı yeni bir baskı sürecinin başlatıldığını savundu.

Özgürlüklerden yana olan, demokrasiye, birlikte eşit yaşama, Türkiye'nin aydınlık geleceğine inanan herkesin, dayanışma içerisinde olması gerektiğini ifade eden Demirtaş, "Toplum, kendi içinde farklı siyasal görüşlere, dünya bakış açılarına, yaşam tarzlarına, inançlara, kimliklere sahiptir. Ama hepimizin ortak değeri, bu ülkede temel demokratik çerçevede huzur, güven içerisinde, eşit yaşamak olmalıdır. Bunu savunan herkesin el ele verme, dayanışma içerisinde birlikte mücadele etme günüdür." görüşünü dile getirdi.

Cumhuriyet gazetesinin duruşu nedeniyle saldırı altında olduğunu iddia eden Demirtaş, bazı gazetelerin ve haber ajanslarının da kapatıldığını söyledi. Demirtaş, TRT'nin ilk günlerindeki gibi, tek kanallı Türkiye'ye dönülmek istendiğini savundu.

Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını beklediklerini dile getiren Demirtaş, avukat görüş yasağının getirildiğini, bunun da hukuksuz olduğunu ileri sürdü.

Demirtaş'a ziyaretinde bazı milletvekilleri de eşlik etti.

Muhabir: Kemal Karadağ

Kaynak: AA