Basın organlarında bugün çıkan haberler üzerine David Keynes’in avukatları olarak, kamuoyunun doğru bilgiye ilk elden ulaşmasını sağlamak bakımından açıklama yapmamız gerekmiştir.

  1. David Keynes 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden kısa bir süreden sonra Türkiye’ye gelerek bildiklerini anlatmak konusunda girişimlerde bulunmuştur. Bazı gazeteciler, tanıdığı bazı yetkililer ve birkaç avukatla bu konuda iletişime geçmiş, ardından 26.10.2016 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nı telefonla arayarak örgütle ilgisi, Bylock vb. konularda açıklamalar yapmak istediğini belirtmiştir. Ancak bu girişimlerinden sonuç alamamıştır.
  2. David Keynes bizimle 2020 yılında temas kurdu ve herhangi bir garanti talep etmeksizin Türkiye’ye gelerek bildiklerini anlatmak istediğini belirtti. Pandemi sürecinden kaynaklanan bazı gecikmeler sonucunda 04.03.2021 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na durumu bildiren bir dilekçe sunduk. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bilgisi dahilinde David Keynes 09.06.2021 günü saat 17.00 sıralarında İstanbul Havalimanı’na gelen David Keynes havalimanında kolluk tarafından gözaltına alınarak 6 gün süreyle sorgulanmıştır.
  3. 14.06.2021 günü tutuklanmasına karar verilmiş ve 16.07.2021 tarihli iddianameyle hakkında TCK 314/2 kapsamında dava açılmış ve TCK 221/4 bağlamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırılması gerektiği yönünde savcılıkça görüş belirtilmiştir. Dava İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecektir.
  4. Davanın açılmasıyla alenileşen dava hakkında bugün ulusal basında çıkan haberlerde yer alan bazı bilgilerin düzeltilmesi gerekmektedir. Şöyle ki;

a) David Keynes herhangi bir yakalama kararı kapsamında Türkiye’ye getirilmemiş, tamamen kendi isteğiyle ve ısrarlı çabalarıyla gelerek teslim olmuştur.

b) Bank Asya hesabı 1999 yılında açılmış bir hesaptır ve hareketsizlik dolayısıyla 10 yıl sonra 2009 yılında kendiliğinden kapanmıştır.

c) David Keynes Bylock’un yalnızca lisans sahibidir. Sistemi hiç kullanmamıştır.

  1. Davanın devam etmekte olduğunu dikkate alarak hazırladığımız bu basın açıklamasının özellikle habere yer veren basın kuruluşlarınca kamuoyuna iletilmesini rica eder, savunma kapsamında dava sırasında yapacağımız açıklamaları saklı tutarak kamuoyunun bilgisine sunarız. 28.07.2021

Av. Abdurrahman Bayramoğlu

Av. O. Rahmi Ofluoğlu

Av. R. Çağlar Dilber

Afet bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor Afet bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor