DAVETİMİZ VAR…

 

 

Bir yıl önce (26 Kasım 2014);

“Türkiye toplumunun birer üyesi olarak, bu coğrafyada 200 yıla yaklaşan çağdaşlaşma mücadelesiyle elde edilen tüm kazanımların, gerici bir karşı devrim hareketi tarafından tümüyle yok edilmek üzere olduğu bu tarihsel süreçte, duyarlı birer yurttaş olmanın sorumluluğuyla, duygu ve düşüncelerimizi Türkiye kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.”

Sözleriyle başlayan “Yeniden Aydınlanma Hareketi” çağrısını Türkiye kamuoyu ile paylaşmış ve çağrımızı;

“Yeniden Aydınlanma Hareketi, toplumsal kurtuluş savaşı olarak, başta aydınlar, emekçiler ve yoksullar olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin katkı ve katılımını gerektiren bir seferberlik görevidir.”

Diyerek sonlandırmıştık.

Aradan geçen bir yılı aşkın sürede birçok toplantı yaparak, öncelikle yaşadığımız süreci ve içinde bulunduğumuz koşulları değerlendirmeye çalıştık.

Yaşanan iki seçim sonucu bize; mücadelenin örgütlenmeyle,  örgütlenmenin de öncelikle tutarlı bir program / ideoloji  ve öncelikleri / ilkeleri benzer olan bir kadroyla yapılırsa anlamlı olacağı gerçeğini bir kez daha gösterdi.

Bunu dikkate alarak, içinde bulunduğumuz yoğun siyasi atmosfer içerisinde heba olmaması için, çalışmalarımızı sınırlı katılımlı “arama ve aydınlanma toplantıları” şeklinde sürdürmeye karar verdik.

Bu bağlamda Yeniden Aydınlanma Hareketi çağrıcılarıyla ve çağrıya uyarak yürüyüşümüze katılan dostların yanı sıra;

Aydın Cıngı, Aydemir Güler, Bülent Soylan, Faik Bulut, Fehim Işık ve Erol Mütercimer’in katkılarıyla “arama ve aydınlanma” toplantılarına devam ettik.

Önümüzdeki hafta (15 Aralık 2015 Salı) Prof. Dr. Haldun Gülalp’in katkısıyla laiklik konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

İlkesel olarak 2 haftada bir gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bu çalışmalardan elde edilecek çıkarımları uygun bir zamanda Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız.

Kapımız tüm yurtseverlere açıktır.

Herkesi en içten dostluk ve en yalın yurtsever duygularımızla çalışmalarımıza katkı sunmaya çağırıyoruz.

 

Yeniden Aydınlanma Hareketi